3 trend a milánói divathétről, ami felforgatja a ruhatárunkat

2022. szeptember 28.
A 2023-as tavaszi–nyári divat kulcselemei lesznek ezek a fazonok.

Ezúttal sem szűkölködött látványosságban a milánói divathét, mely a nőiesség, a női szépség megannyi arcát mutatta be és ajánlott számukra öltözéket a 2023-as tavaszi–nyári szezonra. A szexi vamp és a lágy kifinomultságot megtestesítő nő ruhatárára egyaránt szemet vetettek a tervezők, és rajtuk kívül még mindenki máséra is: a sportos, streetwear stílus és az etno irányzat kedvelői sem maradtak divatajánlás nélkül.

De kár is címkézgetni magunkat, sokkal izgalmasabb, ha hagyjuk, hogy skatulyázás nélküli énünk olyan ruhába bújjon, amilyen épp tetszik neki. A milánói ajánlások közt biztosan mindenki találni fog számára kedveset, például a lenti három divatirányzatot, ami minden jel szerint meghatározó lesz a következő tavasszal.

Cargo

Az oldalzsebes nadrágok – mint a széles szárú nadrágok evolúciójának következő lépcsőfokai – velünk maradnak jövőre is. Sőt, aktuális népszerűségük csak tovább nő, köszönhetően a kilencvenes évek végére jellemző stílus szűnni nem akaró keresettségének és annak, hogy meglátták a fazon szexi, nőies oldalát is.

Versace 2023. tavasz–nyár (Fotó: Imaxtree)

Fendi 2023. tavasz–nyár (Fotó: Imaxtree)

Blumarine 2023. tavasz–nyár (Fotó: Imaxtree)

Genny 2023. tavasz–nyár (Fotó: Imaxtree)

Diesel 2023. tavasz–nyár (Fotó: Imaxtree)

Business look

Parádés ajánlásokat láthattunk irodabarát szettekre és blézeres összeállításokra, melyek közt a Boss inkább a maszkulin jegyekkel dolgozó, Giorgio Armani pedig a végtelenül nőies változatokra mutatott példákat. A letisztult fazonokat szívesen készítették el fénylő anyagokból, melyek általánosságban is meghatározzák a 2023-as tavaszi–nyári divattrendeket.

Giorgio Armani 2023. tavasz–nyár (Fotó: Imaxtree)

Boss 2023. tavasz–nyár (Fotó: Imaxtree)

Ermanno Scervino 2023. tavasz–nyár (Fotó: Imaxtree)

Prada 2023. tavasz–nyár (Fotó: Imaxtree)

Tod’s 2023. tavasz–nyár (Fotó: Imaxtree)

Ízléses sejtelmesség

Amint az a New York-i és londoni divathéten is körvonalazódott, az áttetsző anyagból készült ruhák mindent visznek majd tavasszal – csak merjük őket felvenni. A kifutói darabok a legtöbb esetben megkövetelik a szép fehérneműt, mutatós bodyt vagy látványos crop topot, hogy a hétköznapi szettekbe átültethessük őket, Milánóban pedig épp erre láthattunk remek példákat.

Giorgio Armani 2023. tavasz–nyár (Fotó: Imaxtree)

Anteprima 2023. tavasz–nyár (Fotó: Imaxtree)

Emporio Armani 2023. tavasz–nyár (Fotó: Imaxtree)

Etro 2023. tavasz–nyár (Fotó: Imaxtree)

Missoni 2023. tavasz–nyár (Fotó: Imaxtree)

 

Ezt olvastad már?