Ezeket a hírességeket tiltották ki az idei MET-gáláról

2023. március 10.
Anna Wintour, a Vogue legendás főszerkesztője többek között kifinomult, magabiztos ízléséről is ismert. Ezt az ízlést a híres New York-i rendezvény meghívottlistájának összeállításakor sem hagyja otthon.

Az évente megrendezésre kerülő MET-gála (Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute) komoly presztízzsel rendelkező esemény, ahová nem lehet csak úgy besétálni. A divatfókuszú este főszervezője az amerikai Vogue magazin főszerkesztője, Anna Wintour, akinek hírhedt munkamoráljáról filmek (Az ördög Pradát visel), cikkek, és könyvek is meséltek már.

Éppen ezért mindig nagy kiváltság meghívót kapni a rendezvényre, ahol mindenki igyekszik felnőni a feladathoz és a legjobb formáját nyújtani a csillogó estén. Na, de kik azok, akiket Wintour kitiltott a MET-gáláról, és azok, akik saját bevallásuk szerint nem lennének szívesen látott vendégek a gálán?

A friss pletykák szerint a Kardashian klán tagjai 2023-tól nem számítanak szívesen látott vendégnek – pedig láttuk már őket itt emlékezetes outfitekben – de ezt a hírt még nem erősítették meg hivatalos forrásból, és sokan egyenesen kizártnak tartják, hogy így legyen.

Az első kieső Tim Gunn, dizájner, divattanácsadó, több divatműsor zsűritagja és műsorvezetője. Őt egyszer arról kérdezték, mi volt számára a legfelejthetetlenebb dolog, amit a divatvilágban valaha látott. Gunn erre elmondta, sosem fogja elfelejteni a jelenetet, amikor két nagyon izmos testőr a karjában vitte le Anna Wintourt öt lépcsőfokon egy divatbemutató után. A műsorvezető elmondása szerint ez az anekdota nem annyira tetszett Wintournak, ezzel érdemelte ki, hogy kitiltsák a MET-gálákról.

A következő nem kívánatos személy Donald Trump. Anna Wintour James Corden talkshow-jának vendége volt, ahogy egy „Felelsz vagy Mersz” jellegű játék során Corden megkérdezte, ki az, akit soha nem hívna meg újra a gálára, mire Anna – annak érdekében, hogy ne kelljen a feladat „Mersz” részeként megennie valami gusztustalan ételt – azt válaszolta, hogy a volt amerikai elnököt, Donald Trumpot nem hívná meg újra.

Donald és Melania Trump a 2004-es első, és egyelőre egyben utolsó MET Gálájukon

Utoljára maradt Amy Schumer amerikai humorista, aki 2016-ban azt nyilatkozta, hogy a MET-gála résztvevői valójában csak úgy tesznek, mintha beszélgetnének, de igazából egy színjáték az egész, ráadásul mindenki hülyén néz ki talpig puccba öltözve. „Engem nem érdekel a divat. A megengedettnél sokkal hamarabb haza is mentem. Találkoztam Beyoncéval, aki megkérdezte, hogy ez-e az első gála, amint részt veszek, mire azt mondtam, hogy az utolsó is egyben.” Ennek ellenére 2022-ben Amy mégiscsak felbukkant a meghívottak között…

Fotó: Getty Images