Tavaszi kollagéntuning maximalistáknak

2023. május 31.
Szeretnél nyárra top formában lenni, és a bőrödet maximálisan felvértezni a nyár kihívásai előtt? Megnéztük, mit kínál jelenleg a szépségpiac azoknak, akik kollagénfronton a legtöbbet tennék a bőrük szépségéért.
legjobb-kollagen-szepseg

Kollagénes szépülés tetőtől-talpig

Ha több területen is szeretnél javulást elérni, így a köröm, az haj, az arc- és a tested bőre egyaránt fontos és az „élettel telibb, feszesebb, fiatalosabb” a mottód a szépülésben, akkor sem kell megalkudnod. Itt a választ nem egy kence, vagy mindennap felvitt kényeztető formula adhatja meg, hanem egy különleges, sokrétű kollagén italpor. Az ESSA World termékpalettájának az egyik legizgalmasabb szereplője az Essa Collagen Drink Powder (9500 Ft) 98%-os fehérjetartalmú, kimaxolt minőségű, tiszta, hidrolizált kollagént tartalmaz, ha tényleg csak csúcskategóriás termékekre utazol. Ráadásul hozzáadott C-vitamin is helyet kapott benne, ezzel a tested természetes kollagéntermelését serkentheted, az E-vitamin-tartalma pedig segít a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében. A márkától még érdemes az Essa Inner Beauty Multivitamin kapszulára (7500 Ft) is vetni egy hathatósabb pillantást, amely a bőr, a haj és a körmök egészségéhez nélkülözhetetlen mikrotápanyagokról, vitaminokról és ásványi anyagokról gondoskodik napi szinten. A fokozottabb hatás érdekében kollagén és hialuronsav is került a kapszulákba, tényleg a csúcsra járathatod nyárig a bőröd belülről áradó ragyogását.

legjobb-kollagen-szepseg

Kollagénserkentő mester

Azoknak, akik büszkék arra, hogy a mainstream vonal legjobbjait fölözik le bőrápolás terén, de valamilyen kevésbé ismert indulót vetnének be a kollagénszint megtartásában és serkentésében, mindenképp érdemesebb szorosabb ismeretséget kötniük a brit Doers of London – Hidratáló arcszérumával (8150 Ft). Eszméletlen cool, letisztult csomagolás, atombiztos, organikus és vegán összetevők járatják a bőrünket nagyon magabiztosan a csúcsra. A kivi kivonattal (ami telis-tele van C-vitaminnal, luteinnel és antioxidánsokkal) gyönyörűen védhetjük a bőrünket a kollagén és az elasztin lebomlásától napi szinten. A finom textúrában megbújó kajszibaracklé, mint kiváló E-, C és A-vitamin-forrás, szintén elősegíti a hialuronsav és a kollagén megtartását, így puha és sima bőrt biztosítva. Akkor válasszuk, ha a nyár előtt a kollagénszint-védelem mellett, mélyebb hidratálást is várunk a bőrápolónktól. Az uniszex szérum irtó szépen, gyorsan simul bele a bőrbe, puha, sima felületet hagyva maga után, miközben – pár nap után láthatóan – a mélyben is lankadatlanul dolgozik.

Kollagénes arckrém kaviárral?

Igazi gourmet kedvenc lehet idén nyáron egy nagyon kompakt arcápoló, amelyet Antipodes Lime Caviar krém a Sepilift™ DPHP, (15 990 Ft) néven állítottak a kollagénes szépítők közé. A kaviárral dúsított nappali bőrápoló egy csúcstechnológiás peptidvegyület segítségével erősíti a bőr természetes kollagéntermelő funkcióját. Emellett a benne lévő lime kaviár kivonat olyan AHA savakban gazdag összetevő eleme a formulának, amely segítségével a bőröd ragyogóvá és egyenletes tónusúvá válik. A lipidekben gazdag avokádóolaj is nagyot megy a szépítésben: segít megelőzni a finom vonalak és ráncok kialakulását.

legjobb-kollagen-szepseg

Fotó: Marie Claire- Archív, Getty Images