52 milliós hajat kapott a kis hableány

2023. július 04.
A kis hableány nagy hullámokat vetett a filmvilágban. Az Arielt megformáló Halle Bailey fodrásza most a sokmilliós póthaj költségeivel sokkolta a rajongókat.
kis-hableany-frizura

A kis hableány idén bemutatott, élő szereplős verziója kapott már hideget-meleget. Az adaptációban egy fekete színésznő, Halle Bailey formálja meg Arielt, de a Walt Disney Studios klasszikusa több ponton is eltért az átlagtól. A főszereplőválasztás megosztotta az Ariel-rajongókat, de a május 8-án világpremiert tartó filmes projekt, úgy látszik, más ponton sem elégszik meg a hétköznapi választásokkal.

„A kis hableány” fodrásza elárulta, hogy a főszereplő „sellőlány”, pontosabban Halle Bailey hajára 150 000 dollárt költött a forgatások során. Camille Friend fodrász (aki egyébként nemrég a Black Panther: Wakanda Forever forgatásán is dolgozott) a Variety magazinnal osztotta meg, hogyan is oldotta meg a frizurával kapcsolatos kihívásokat, és alkotott a vizes és száraz területeken is látványos hajat a színésznőnek. A kis hableány frizurájának elkészítése Camille Friend szerint 12-14 órát vett igénybe. A művelet során a fodrász egymás után csavarta össze Bailey természetes haját a szintetikus vörös tincsekkel. Nem csupán a befektetett munkaórák száma volt elképesztő, de a kiadások is. A minőségi szintetikus vörös póthaj költsége mindent összevetve több mint 150 000 dollárba, közel 52 millió forintba került.

Az Oscar-díjra jelölt fodrász, Camille Friend részletes mesélt arról, mekkora munka volt a film sztárját, Halle Bailey-t átváltoztatni Disney-hercegnővé. A színésznőnek ugyanakkor egy fontos kérése volt, hogy a természetes haja ne sérüljön az átalakításban. A saját tincseire büszke Bailey májusban az Ebony magazinnak is azt nyilatkozta, hogy szuper fontos volt számára, hogy természetes legyen a haja a filmben.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

The Little Mermaid (@disneylittlemermaid) által megosztott bejegyzés


Camille Friend azt mesélte, hogy miután megismerte a színésznő családját, megértette a gyökereit, azt is, hogy miért ilyen fontos mindez Bailey-nek. Nem volt kérdés, hogy nem fog paróka után nyúlni a produkcióban. A főszereplő mintegy 61 centiméter hosszú hajához nem is jött szóba a paróka.

„Ha viszont fogjuk a haját, és póthajat csavarunk köré, akkor nem kell levágnunk, és nem kell színeznünk sem. Megváltoztathatjuk a színét anélkül, hogy megváltoztatnánk a haj belső szerkezetét – mesélte Camille. – A vörös három árnyalatát használtam. Nem tippelek, de valószínűleg legalább 150 000 dollárt költöttünk.”

Fotó: Beauty Insider