Így hangzik a kedvenc dalod az élőszereplős A kis hableányban

2023. május 09.
Egyre több részlet derül ki a Halle Bailey főszereplésével készülő A kis hableányról: most azt is megmutatták, milyen lesz a Csókra vár című dal élő szereplőkkel!
Új trailert kapott A kis habelány

Egyre több részlet derül ki a május végén mozikba kerülő élőszereplős A kis hableányról! Nemrégiben mi is beszámoltunk róla, hogy a friss előzetesben a főszereplő Halle Bailey mellett végre megnézhettük Ursulát (Melissa McCarthy) és Eric herceget is (Jonah Hauer-King). Azt is tudni lehet, hogy Triton király szerepében Javier Bardemet láthatjuk majd a filmben, ám az ő karakterét eddig még egyik előzetesben sem mutatták meg. 

Most újabb klipet mutattak meg a filmből, amiben az eredeti Disney-mese egyik leghíresebb dalbetétje, a Csókra vár című szám csendül fel. Így hangzik a dal és ilyen a jelenet az eredeti filmben:

És ilyen lesz Halle Bailey-vel a főszerepben a hamarosan mozikba kerülő feldolgozásban:

Bár még be sem mutatták, a film korábban nagy port kavart, amikor bejelentették, hogy a főszereplő Arielle-t a színes bőrű Bailey alakítja majd. A felháborodott hangok az úgynevezett race-swapping gyakorlatot nehezményezték, vagyis amikor más bőrszínű színészek alakítják a az eredetileg fehér bőrűként megismert színészeket. Erre azért lehet szükség, mert régebben a kor klímája miatt szinte minden rajzfilmben kizárólag fehér karaktereket láthattunk, ami egyáltalán nem reprezentálja a társadalom valódi összetételét. A néha durván pocskondiázó rasszista kommentelők szerint a Disney jobban tette volna, ha a színes bőrű színészeknek inkább újabb karaktereket talál ki, és nem a régi, ismert figurákat változtatják meg.

A rasszista és gyűlölködő kommentek után azért sokan védelmükbe is vették A kis hableányt, és Halle Bailey-t is. Rengeteg fekete kislány posztolt felvételeket a közösségi médiába, amik megmutatják, mennyire izgatottan és boldogan fogadták a fekete hableány látványát.

Forrás: Popsugar, Fotó: Disney