Mit ne spóroljunk ki nyári szépségrutinból?

2023. július 10.
Az alábbiakban néhány olyan must-have nyári arcápolási és szépségápolási lépést mutatunk, amelyeket a kánikulában sem érdemes mellőznünk. Mutatjuk a kötelező minimális szépségápolási rutint.

Kötelező nappali napvédő krém

Szinte semmi újdonság nincs benne, de nem lehet elégszer átismételni: a nyári hónapokban kiemelten fontos a bőr védelme és a naptejek, fényvédők alkalmazása a nap káros sugarai ellen. Használjunk magas fényvédő faktorral rendelkező napvédő krémet minden egyes nap, ha utcára megyünk, még akkor is, ha felhős az égbolt.

Ténylegesen hidratáló krémek

Az sem vicc, hogy a meleg időjárás és a napfény kiszáríthatja a bőrt. Érdemes bevált, letesztelt kedvenceket alkalmazni a hidratálásra nyáron. Főleg könnyű, hidratáló arckrémet vagy gél alapú hidratálót, amelyek segítenek megőrizni a bőr nedvességtartalmát. Egy hidratáló permet is hasznos lehet, feltéve, hogy megbirkózunk plusz egy termékkel a minimalista nyári szépségrutinban.

Makulátlan tisztítás 

Ezt a lépést sem érdemes kispórolni, nyáron fokozottabban izzadunk, mindez pedig az arcbőrre is hatással van. Használjunk alaposan dolgozó arclemosó készüléket és kímélő arclemosót vagy tisztító habot, amely eltávolítja a szennyeződéseket és a felesleges olajat, anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt. Kerüljük az alkoholos alapú termékeket, mert ezek tovább száríthatják a bőrt.

Bőrradírozás hetente 1-2 alkalommal

A nyári hónapokban tényleg kihívás elé állítjuk a bőrünket: naptej, klóros víz, izzadság, számos extra nehezítés az arcbőrnek. Időnként érdemes eltávolítanunk az elhalt hámsejteket, hogy visszaszerezzük a bőrünk alap ragyogását. Ha nem is a napi nyári szépségrutin, de a heti részeként használjunk gyengéd arcpeelinget vagy egy bevált exfoliáló maszkot heti egy-két alkalommal, hogy friss és üde legyen az arcbőrünk.

Szemkörnyékápolás

A napfény és a meleg kettőse gyakran tovább fokozza a szemkörnyéki bőr duzzanatát és sötét karikák kialakulását. Ha érzékeny területünk a szemünk, akkor mindenképp használjunk a nyári szépségrutinunkban is hidratáló szemkrémet vagy gélmaszkot a szemkörnyéken, hogy hidratált és friss maradjon a bőrünk.

Sminkből csak keveset

Ezen a téren húzhatjuk talán a legszorosabbra a „nadrágszíjat”, hiszen a nyári időszakban valóban érdemes minimálisra csökkenteni a sminkhasználatot. A kánikulában könnyen lefolyhat vagy összeállhat, csomósodhat a smink. Válasszunk könnyű, olajmentes alapozót vagy egy légies textúrájú BB-krémet, amely természetes hatást eredményez. Használjunk szempillaspirált, némi színes (esetleg SPF-fel ellátott) ajakbalzsammal, hogy hidratált maradjon az ajkunk.