A legjobb nyári hidratáló krémek

2023. június 13.
A kánikulában a bőrünk is szomjazik, a külső-belső folyadékpótlásról fontos gondoskodni – az előbbihez könnyed és hatékony hidratáló kozmetikumokat gyűjtöttünk össze, amelyek tökéletes elemei lehetnek a nyári szépségrutinnak.
legjobb-hidratalo-kremek

Izzasztó meleg, vízparti szél, tűző napsugarak – mind jelentősen megnövelik a testünk folyadékigényét. „A test 70-75 százalékát alkotja víz, az agyban ez az arány 85-95 százalék is lehet – figyelmeztet dr. Simon Katalin kineziológus, Bach-virágterapeuta. – Ha ez lecsökken, azt tapasztalhatjuk, hogy elbambulunk, nem tudunk figyelni. Ez a stressz első fokozata, amelyet a víz képes oldani: hatására a koncentrációnk visszatér, a tanulás vagy a szellemi munka hatékonyabbá válik.”

A bőrünk különösen megsínyli a folyadékhiányt, és a nyári melegben extra támogatásra van szüksége – a napi 2-2,5 liter elfogyasztott vízen túl. „A hidratáló krémekkel, szérumokkal a bőr víztartalmát növelhetjük, így teltté, puhává és kisimulttá válik – magyarázza Varga Erika kozmetikus, természetgyógyász. – A víz javítja a bőr rugalmasságát, ami mérsékli annak az esélyét, hogy finom vonalak és ráncok jelenjenek meg rajta. Ez a kollagén egyik alkotóeleme is, ami alapvetően felelős a bőr feszességéért. Csökkenti a bőr faggyútermelését, megelőzi a pattanások kialakulását és természetes, egészséges ragyogást ad.”

Érthető hát, miért olyan népszerű kozmetikai hatóanyag napjainkban a hialuronsav. A saját súlyának ezerszeresét képes vízből megkötni, emellett gyulladáscsökkentő, a bőr természetes védőrétegét erősítő és szabadgyök-fogó hatása is van. Legyen része a nyári alapszettünknek egy hialuronsavas hidratáló krém vagy szérum – a bőrünk meghálálja!

Korán kell kezdeni

Hydramax mélyhidratáló krémgél normál bőrre Helia-D 2999 Ft

A fiatal bőr ápolására, jó állapotának megőrzésére kifejlesztett krémgél háromféle hialuronsavat, természetes hidratálómolekulákat tartalmazó Hydromanilt, kukoricacsíra-olajat és ráncmegelőző Progeline peptidet kombinál.

Molekuláris csúcstechnológia

Bio-Performance Skin Filler szérum Shiseido 116 790 Ft

Az éjszakai Infill szérumból a tömörített hialuronsav mélyen beszívódik a bőrbe, míg a nappali Full expansiontől ezek a molekulák visszanyerik eredeti méretüket – belülről töltve fel a bőrt, azonnali volumennövelést biztosítva.

Gyors hatás

Pure High-Potency szérum 1,5% hialuronsavval Kiehl’s 10 700 Ft

89 százalékkal növeli a bőr hidratáltságát azonnal, táplált és rugalmas érzetet kölcsönöz neki. Tiszta és vegán, rendkívül gyorsan ható formula.

Szöveg: Rózsa Ágnes

További szuper hidratálókért, és a teljes cikkért keresd az aktuális Marie Claire-lapszámunkat az újságárusoknál!