Szépítő és hatásos lábfürdők otthon

2023. július 17.
Érzed a nyár súlyát a lábfejeden? Itt az ideje egy kellemes, szépítő lábfürdőnek, mégpedig mindezt kis költségvetéssel. Következzen néhány egyszerű házi recept lábáztató vízhez attól függően, hogy a cél a hidratálás, a lazítás, vagy éppen hámlasztás-e.
szepito-nyari-labfurdok

Fáj a lábad, kiszáradt a sok tangapapucsos szaladgálástól, vagy éppen rosszul tűri a lábfejed a kánikulában a magas sarkút. Az otthoni lábáztatás egyszerű módja annak, hogy lazíts és feltöltődj egy hosszú nyúlt nap után és fontos része a nyári lábápolásnak. Ráadásul lehetővé teszi, hogy a gyakran elhanyagolt lábainkat is felfrissítsük kicsit.

Néhány érv a lábfürdő mellett

  • Stresszcsökkentés: Meleg lábfürdő segít ellazítani a testet és az elmét, csökkentve a stresszt és a feszültséget.
  • Lábizmok ellazítása: Ha sokat állsz vagy jársz napközben, a meleg víz segíthet lazítani a lábizmaidat és csökkenteni a lábfáradtságot.
  • Vérkeringés javítása: A meleg víz segíthet kitágítani az ereket, így javítva a vérkeringést a lábakban.

Kényeztesd magad egy kellemes otthoni lábfürdővel, mégpedig célirányosan aszerint, mire is van szüksége a lábaidnak. Hámlasztás, hidratálás, méregtelenítés vagy épp relaxálás? Remek és pofonegyszerű lábfürdőreceptekkel készültünk minden eshetőségre, ha a lábápolás nálad is épp napirenden van…

Alapkellékek: lavór, törülköző vagy szárítókendő, meleg víz.
Áztatási idő: 15-60 percig.
Utókezelés: lehetőleg hideg vízzel alaposan mosd le a lábad, és ápold a kedvenc lábkrémeddel.

Lábfürdő fájó lábakra

A keserűsós áztatás fantasztikus lehetőség azokon a napokon, amikor a lábunk érzékeny, fáj és egy kis enyhülésre van szüksége. A bőrön keresztül felszívódó keserűsóban (Epsom-sóban) lévő magnézium elősegíti az ellazulást, miközben enyhíti a feszültséget, a fájdalmat és a gyulladást.

Lábfürdő recept összetevői:
1/2 csésze Epsom só
5-20 csepp választott illóolaj, például borsmenta, levendula vagy rozmaring (opcionális)
6 teáskanál hordozóolaj (opcionális)

Hámlasztásra szoruló lábakhoz

Puhítsuk meg a száraz lábfej- és lábbujjbőrt ezzel a recepttel, ahol az Epsom-só gyengéd hámlasztóként működik, emellett pedig segíthet a gombás fertőzések kezelésében és a lábszag megelőzésében is.

Lábfürdő recept összetevői:
1-3 friss citrom leve
1-3 csésze almaecet
3 csésze Epsom-só

Mielőtt hozzáadnánk a sót a fürdőhöz, könnyű, körkörös mozdulatokkal dörzsöljük át a lábainkat. A láb áztatása után habkővel vagy törlőkendővel gyengéden távolítsuk el a felesleges, elhalt bőrt.

A lábak hidratálásához

A méz és a kókusztej hidratáló tulajdonságai miatt remek választás, ha a nyárban kiszáradt lábfejek bőrét szeretnénk megújítani.

Hidratáló lábfürdőrecept összetevői:
1 csésze méz
1 csésze kókusztej
1 teáskanál őrölt fahéj

Oldjuk fel a mézet és a kókuszt egy kis tál forrásban lévő vízben, majd lassan öntsük hozzá a keveréket a lábvízhez. A fahéjport ezt követően szórjuk a vízbe.

Forrás: HealthLineFotó: Getty Images