Így puhítsd a bőrkeményedést a lábadon!

2021. október 14. |

Ahogy az arc, úgy a lábfej is rendszeres hámlasztást igényel. Mutatjuk, miért érdemes a lábakon is kipróbálni a kémiai hámlasztást.

A szépségápolás műfaján belül a lábápolás gyakran az utolsó helyen kullog, hiszen idő hiányában – az arc-, nyak-, dekoltázs- és kézápolás mellett – az ember sokszor hihagyja a napi rutinból. Ez a szokás persze megbosszulja magát – folyamatos hidratálás hiányában megjelenik a bőrkeményedés.

lábfej

„Rendkívül fontos, hogy a lábunkat is hámlasszuk, ellenkező esetben kiszáradhat, berepedhet” – magyarázza dr. Mona Gohara bőrgyógyász, és hozzáteszi, hogy erre a célra leginkább a karbamid és az alfa-hidroxisav (AHA) tartalmú kozmetikumok a legalkalmasabbak, ezek ugyanis képesek áthatolni a vastag bőrrétegen, a megvastagodott bőr vékonyabbá és finomabbá válik. Ezt a hatást fokozzák a kozmetikumok olyan további összetevői, mint például az E-vitamin és a különféle növényi olajak (rozmaring, fenyő, jojoba).

Forrás: Wellandgood Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!

Így lehet a talpunk olyan puha, mint egy babáé

Így lehet a talpunk olyan puha, mint egy babáé

Amit eddig a zárt cipők jótékonyan elfedtek, nyáron többé nem takarja semmi, és nem érted, hogy az érdeklődő szemek mit vizslatnak a lábadon… Ilyenkor persze megfogadod, hogy megveszed a legdrágább lábápolási szereket, pedig naponta pár perc és néhány apró trükk is elég a szép eredményhez. Arról nem is szólva, hogy valamilyen különös oknál fogva meglepően sok pasinak fontos az esztétikus női lábfej…

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség