A legtutibb lábszépítő tippek otthonra

2020. május 25. |

Mindjárt itt a nyár, lassan előkerülnek a szandálok, papucsok, így igazán fontos, hogy lábfejünk is szép legyen. Az Avon szakértőjétől, Károlyfi Edittől kaptunk néhány hasznos tippet, hogy tökéletes formában vághassunk neki a szandálszezonnak.

Lábápolási rituálénkat kezdjük egy kellemes lábfürdővel – természetesen ezt megelőzően, amennyiben ki voltak lakkozva körmeink, mossuk le azokat. A lábfürdő ideális hőmérséklete 37-39 °C, időtartama pedig 10-15 perc. A lábfürdő élményét és hatékonyságát tovább fokozhatjuk különböző lábfürdető készítményekkel, mint például néhány csepp lábápoló olajjal vagy illóolajokkal. Használjuk ki az időt egy kis relaxálásra, amíg talpunk bőre a meleg vízben megpuhul.

Gyújtsunk gyertyát, hallgassunk lazító zenét, olvassunk kedvenc könyvünkből, vagy akár gondoskodhatunk arcbőrünkről is egy fátyolmaszk vagy arcpakolás segítségével. Ha a lábfürdőnél egyszerűbb módszerre vágyunk, ezen lépés tökéletes alternatívája lehet egy hámlasztó lábpakolás, amely glikolsav tartalmának hála nagyszerűen felpuhítja a bőrt, valamint hámlasztja a bőrkeményedéseket.

Láttad már?

Gwyneth Paltrow vagina illatú gyertyát árul

Gwyneth Paltrow vagina illatú gyertyát árul

Már sokszor cikkeztek a Goop őrült és túlárazott kínálatáról, de Paltrow webshopja ezúttal tényleg egészen extrém kiegészítővel bővült: egy gyertyával, aminek állítólag olyan az illata, mint a színésznő vaginájának.

Miután bőrünk megpuhult, távolítsuk el a bőrkeményedéseket. A szakértő ehhez a lépéshez leginkább elemes lábradírozó eszközt ajánl, hiszen ezekkel tökéletes alapossággal távolíthatjuk el akár az erősebb bőrkeményedéseket is. Ezt követően pedig egy sarokreszelővel radírozzuk át a talpunkat, hogy még bársonyosabbá tegyük a bőrfelszínt.

Következő lépésként vágjuk formára, és finoman polírozzuk át a körmeinket, majd lakkozzuk ki a hangulatunknak megfelelő színű körömlakkal. A finom, púderes színek minden nyári outfithez tökéletesen passzolnak. Az extratartós hatás eléréséhez használjunk egy színtelen fedőlakkot is.

Lábápolási rituálénk utolsó lépéseként masszírozzunk lábápoló krémet a teljes lábfejünk bőrébe. Egy-egy, a gyümölcsök vagy a növények erejével szépítő hidratáló lábápoló szérum igazi üdítő nyári koktél lábainknak, amely nemcsak bársonyossá varázsolja, de felfrissíti azokat. Ha szeretnénk lábunkat egész nap frissen tartani, használjunk frissítő, lábszagűző spray-t, vagy cseppentsünk cipőnkbe kedvenc illóolajunkból, így egész nap élvezhetjük talpaink puhaságát, és útközben is kényeztethetjük lábainkat.

Olvastad már?

Fotó: Unsplash

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség