7 pofonegyszerű tipp, amitől bomba formában marad a lábad nyáron

2022. június 29.
Hiába egy jó pedikűr vagy a becsületesen bevetett otthoni lábwellness, a napsütéssel, jó esetben tengerrel és homokkal teli nyári időszakban több fronton is óvnunk kell a lábunk szépségét. Következik 7 nyári lábápolási tipp a puha, egészséges lábfejekért.

Hideg lábfürdő

A különösen egy forró nap vagy kiadós városi séta után eshet jól, ha a lábaid megduzzadtak vagy fájnak. Készíts be egy tál jeges vizet, és 5-10 perc lábáztatás után látni fogod, hogy a lábaid felfrissülnek, és visszatérnek normál méretükhöz. A krémezést se hagyd ki utána, ez fontos része az otthoni pedikűrnek is.

labapolas-szep-lab
Nem kell mindig mezítláb lenni

Sokan rajonganak a mezítlábas, szabad életérzésért, de hacsak nem otthon vagy, viselj inkább cipőt. Nemcsak a kosz miatt, hanem azért is, mert mezítláb mindenféle kórokozót vagy gombás fertőzést is összeszedhetsz, de a kánikulában könnyen meg is éghet a talpad bőre.

Kell a vízicipő

Ha nagy barátja vagy az olyan nyári szabadtéri tevékenységeknek, mint a kenuzás, kajakozás vagy sznorkelezés, érdemes befektetned egy pár jó vízicipőbe. Védi a lábad a sziklás felületeken, valamint a sérülést okozó törmelékektől, ráadásul jobb stabilitást és tapadást biztosít a csúszós felületeken.

labapolas-szep-lab

Kötelező fényvédelem

Amikor bekened magad fényvédővel, ne hagyd ki a lábadat sem. A lábfej igazi elhanyagolt gyerek a napvédelem terén, pedig ugyanolyan fényvédelemre van szüksége, mint testünk többi részének. Ráadásul nyáron gyakran pont a lábfejek jelentik a tested egyik, a napnak leginkább kitett részét.

Kötelező hámlasztás

A nyár és az otthoni pedikűr kötelező szépségkelléke a habkő vagy lábreszelő, amivel nagyon szépen el tudjuk távolítani zuhanyozás után/közben az érdes bőrfoltokat, bőrkeményedést a talpunkról. A nyitott cipő szezonjában a bőrkeményedések sajnos virágzanak, a sarok, a talpunk oldalsó része és a nagylábujj alsó része ilyenkor külön figyelmet érdemel.

Hidratálás

A bőrradírozás után enyhén nedves, tiszta bőrfelületen érdemes elkezdeni a hidratáló felvitelét, így a bőr több nedvességet képes magába szívni és megtartani. Így segíthetünk a talpunkat megóvni attól, hogy megint érdes vagy repedezett legyen. A legjobb eredmény érdekében ezt akár naponta is megismételhetjük.

labapolas-szep-lab

Ne húzd le a nyarat tangapapucsban

Sokan – munkahelytől függően – képesek lennénk az első nyári napsütéstől az utolsóig tangapapucsban létezni. A saroktámaszték nélküli lábbelik, így a tangák és a szandálok nem védik a lábfej hátsó részének a bőrét, így jobban ki van téve a környezeti hatásoknak. Célszerű megelőzni a vastag bőrkeményedés kialakulását, mert azzal már csak egy pedikűrös tud megküzdeni. Vess be néha zárt, átmeneti cipőt, hogy ellensúlyozd kicsit a nagy nyári tangafutamot.

Fotó: Unsplash

Olvass tovább!