Buborék dauer, ilyen Carrie Bradshaw hajat akar mindenki

2023. augusztus 02.
Nagyot megy idén nyáron a bubble perm, azaz a buborék dauer. A kellemes csigákban omló göndörségnek rengeteg hollywoodi híresség sem tud ellenállni.
carrie-bradshaw-dauer

Visszatért a buborékot idéző csigákban leomló dauer a divatba. Bella Hadidtól EmRatáig és Katie Holmesig sokan vállalják be a dús hajkoronát adó frizurát, közülük sokan pedig természetes egyenes hajúak.

A 80-as évek nagy klasszikusa, úgy látszik, nagy nosztalgikus vonzerővel bír azokra is, akik megélték ezt az időszakot, ahogyan azokra is, akik csak régi képkockákon, fotókon, magazinokban látták a buja, oroszlánsörényre hajazó frizurát.

A trend növekvő népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint a Google Trends legutóbbi adatai a témában. Ezek szerint az elmúlt 12 hónapban világszerte több mint 350 százalékkal nőtt a bubble perm, azaz „buborék dauer” kifejezésre irányuló keresések száma. Ezzel párhuzamosan és összhangban sokan keresik belső Carrie Bradshaw-jukat, miközben sokak kedvenc szingli karaktere visszatér a képernyőinkre is.

A természetesen hullámos hajúaknak persze nem volt akkora flash, de az egyenes hajszálak tulajdonosainak központi kérdés volt sokszor, hol, kinél érjék el a tökéletes, bukorékos hatást keltő dauerolt tincseket, amelyek Carrie hajzuhatagát élőben is méltón megidézik.

@tomsmithhd

#andjustlikethat #carriebradshaw #seggsandthecity #sarahjessicaparker #hairadvice #hairtok #hairtutorial

♬ Can’t Sleep In The City – Tom Cook

A Szex és New York második évadának végén az ikonikus jelenet során sokak retinájába égett be hosszú távra a Cosmót kortyolgató bánatos Carrie (Mr. Big és Natasha eljegyzési villásreggelije előtt), magát Barbra Streisand göndör hajú Katie-karakteréhez hasonlítva (a The Way Were című filmből). „Lehet, hogy egyes nők nem arra születtek, hogy megszelídítsék őket” – töprengett Carrie, jellegzetes, szexi, vad sörényével. 

@meredithwelborn

carrie bradshaw who? 💋 #hairstyles #hairtok #hairtutorial #beautytok #beautyhacks #beautytips #hairhack #carriebradshaw #sats

♬ Sex and the City (Main Theme) – TV Sounds Unlimited

„A buborék dauer visszatérésének egyik oka, hogy fantasztikusak és könnyen megvalósíthatóak” – mondja Andrew Fitzsimons sztárfodrász. Azok számára, akiknek a haja természetesen egyenes, vékony vagy általában fénytelen, nagyszerű módja ez, hogy látványosan feldobja megjelenését. Gondoljunk csak az esésére, a tömegére. A klasszikus hullámhoz képest, amely vízparti és nyugodt érzetet kelt, a buborék dauer merész és ruganyos. Feltűnő megjelenést biztosít a gyökerektől a végekig, ráadásul nem muszáj dauer formájában bevállalnunk, akár hajgöndörítővel is elkészíthetjük.

Terjedelmes, inkább amolyan diszkódívás, így ez lehet a nyár tökéletes partimegjelenése. „Ez tényleg inkább egy merész frizura – mondja Fitzsimons. – Mivel az emberek egyre kreatívabbak és merészebbek a stílusválasztásukkal, a buborék dauer tökéletes választás, ha egyedi megjelenést szeretnénk.”

Forrás: Vogue  Fo: Getty Images