Ránceltüntető trükkök egy sztársminkestől

2023. szeptember 11.
Molly R. Stern sminkmester negyed évszázada számít a hírességek, köztük Reese Witherspoon és Anne Hathaway, egyik kedvenc makeup artistjának. A sminkszakember most néhány, kifejezetten a ráncok eltüntetését, enyhítését célzó trükköt osztott meg, amelyeket maga is bevet a sminkeléskor a fontos fotózások, események előtt.
ranceltuntetes-azonnal

A ráncok elleni küzdelemben sokan sokféle eszközt, kezelést vagy praktikát vetünk be.
Sokáig alakított, kifinomult és személyre szabott szépségrutin, zseniális anti-aging krémek és kozmetikai kezelések, de a kollagénszintet fokozó termékek (például a retinolos, C-vitaminos, és egyéb tápláló, öregedésgátló csúcs készítmények) világán túl még az arcfiatalító sminkkel is tehetünk a ráncok ellen – legalábbis ideiglenesen. Lássuk, hogyan készítsük elő az arcot az első ráncok megjelenése után jól a sminkeléshez. Vagyis úgy, hogy ne kiemeljük az apróbb bőrhibákat, ráncokat, hanem esztétikus, harmonikus, és mégis természetes végeredményt kapjunk a simább bőrképnek hála, könnyebben elfedve az idő múlásának jeleit az arcunkon.

Le a ráncokkal, egy időre

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Molly R. Stern (@mollyrstern)


Molly R. Stern sminkes olyan hírességeket készít fel a vörös szőnyeges események, filmgálák előtt, vagy a nemzetközi nagy glossy magazinok fotózásaira, mint Reese Witherspoon vagy Anne Hathaway, Maya Rudolph és Cara Delevingne. A makeup artist azt vallja, a kiemelt esemény előtt a finom ráncok halványítása kulcsfontosságú, és elég időigényes feladat. Szerinte különösen fontos a szérumok és egyéb hidratáló termékek rétegezésével egy sima, feszesebb alapot létrehozni, hogy valóban fiatalosnak és felfrissültnek érezzük magunkat.

Stern hozzátette, a bőrszárazság és a vízhiányos bőr kulcsfontosságú tényezők maguknak a ráncoknak a kialakulásában is. „Nagyon szeretem a Retrouvé Skin Brilliance Priming Pads hidratáló lapokat, amelyek lényegében olyan kis hámlasztó korongok, amit érzékeny bőrűek is használhatnak.” Meglehetősen intenzívek is: csak hetente egyszer vagy kétszer szabad használni őket, de cserébe egészen megfiatalítják a sminkelni kívánt bőrt.

Megéri költeni rá?

Bár Stern szereti hetente bevetni ezeket a korongokat, ha igazán jó, puha, sima, táplált sminkalappá szeretné varázsolni a bőrét, két „intenzívebb” kedvencet is elővesz, hogy igazán frissnek és feszesnek érezze magát. Az első a Natura Bissé Diamond Glyco Extreme Peel, amelyről azt mondja, hogy „sokkal intenzívebb hámlasztás”. 15 perc alatt „leradírozza a bőrt”, olyan összetevőkkel, mint a glikolsav, kisimítja és kiegyenlíti a bőr tónusát.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Natura Bisse Official (@naturabisse) által megosztott bejegyzés

Az a termék, amelyről azt mondta, valóban jelentős változást hoz, a márka Diamond Extreme Ice-Liftje, ez egy lehúzható maszk, amelyet a szakember úgy ír le, mint „arcplasztika egy üvegben”.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Natura Bisse Official (@naturabisse) által megosztott bejegyzés

„Vidd fel, hagyd megszáradni, 20 percig hatva” – mondta. Ha szűkös a költségvetésünk, de mégis simább bőrképet szeretnénk egy-egy alkalomra, a Diamond Instant Glow készlet nagyszerű alternatíva.

A kollagén termelését stimuláló elektromos kütyük, és a bőrt felfrissítő készülékek is szerepelnek a sminkes, a hírességeket sminkelésekor a „kelléklistán”. Két terméket használ mindenkinél: a Pause Fascia Stimulating Toolt és a Jillian Dempsey Gold Bart.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Pause® (@pausewellaging) által megosztott bejegyzés

Azt javasolja, hogy hosszú távon használjuk őket az erőteljesebb öregedésgátló előnyök érdekében, előbbit a kollagénnövelő hatása miatt, míg utóbbit az arc feszesítésére. „Én azonnal látom a hatást, ha használom, láthatóan szinte felébreszti a bőrt”. Azt mondja, pirospozsgásabb, frissebb megjelenést kölcsönöz az ügyfelei számára, vagyis könnyebb, ideális sminkalapot biztosít a makulátlan, fiatalosabb hatású sminkhez.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Jillian Dempsey (@jilliandempsey) által megosztott bejegyzés

Forrás: Insider, fotó: Getty Images