Ezek az öko magyar kozmetikummárkák simán lekörözik a nemzetközi vetélytársaikat

2023. november 02.
Fenntarthatóbb, zöldebb, természetesebb szépségápolási rutinra vágyunk, de közben a modern összetevőkről és a legújabb formulákról sem szeretnénk lemaradni? Ezeket a magyar brandeket érdemes közelebbről is szemügyre vennünk.
magyar-naturkozmetikum-markak

Az aromaterápiás: Viktoria Jilek Bio Beauty

„A célom az, hogy akik megszeretik a termékeimet, otthonra is leljenek nálam”

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Molnár-Jilek Viktória (@viktoriajilekbiobeauty) által megosztott bejegyzés

A termékfejlesztés mellett a bőrápolási tanácsadás, bőrelemzés és a személyre szabott szépségrutin kialakítása a márka megálmodójának profilja. „Bár online értékesítek, sikerült elérnem azt, hogy személyes kapcsolatom legyen a vevőimmel: bármikor megkereshetnek a kérdéseikkel, legyen szó bőrápolásról vagy egészségügyi témáról – meséli Molnár-Jilek Viktória természetgyógyász, fito- és aromaterapueta. – Rövid időn belül több célomat is elértem: más, hasonló szellemben működő vállalkozásnak gyártok saját márkás terméket, kikerültek a kozmetikumaim a külföldi piacra is, és idén már kozmetikusoknak tartok aromaterápiás oktatást.”

Mitől különleges? A márka nem trendeket követ, hanem személyre szabottan akar megoldást nyújtani a bőrproblémákra, mindezt ökológiailag tiszta hatóanyagokkal, amelyek a bőr önműködését serkentik.

Top termék: Az Intenzív bőrregeneráló balzsam fantasztikus eredményekre képes a szöveti és bőrfelszíni sebek gyógyításában. Univerzális, a sebes ekcémától a vízhólyagon át az égési sérülésekig segíti a mihamarabbi és teljes regenerálódást.

A tudatos: Pem Delian

„Ötvözzük a szépséget, a hatékonyságot és a digitális tudatosságot”

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Pem Delian (@pemdelian_hu) által megosztott bejegyzés

Magyar és külföldi vegyészekből álló csapat áll a Pem Delian mögött, amely bár nem vegán vagy biotermékeket készít, a fenntarthatóságot kiemelten fontos szempont náluk. Több mint két évig fejlesztették hatóanyag-specifikus kozmetikumaikat, hogy a kifinomult dizájn és a végletekig tökéletesített beltartalom elérhető áron kerülhessen elénk.

Mitől különleges? Tudatos márkaként folyamatosan követik a legújabb kutatásokat és szépségtrendeket, a termékeken található QR-kód által rengeteg extra digitális tartalmat kínálnak a vásárlóknak. Kozmetikumaik gyártása során a környezetre is fokozottan odafigyelnek, termékeik megújuló energiaforrással működő üzemben készülnek.

Top termék: Nagy kedvenc az Iconic Lips ajakápoló. A vízmegkötő hialuronsavat és peptidet tartalmazó ajakbalzsam nemcsak feszesíti, hanem optikailag dúsabbá, kontúrosabbá és selymesen puhává is teszi a szájat. Ősztől különösen ajánlott bevetni, hiszen a hidegebb, szeles idő miatt könnyebben dehidratálttá válnak az ajkak.

A modern, de tradicionális: Phi Cosmetics

„Innováció és tradíció, amely a fiatalos, stílusos és modern nőkhöz szól”

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Phi Cosmetics (@phicosmetics) által megosztott bejegyzés

A termékek saját laborban készülnek, a fejlesztésektől a gyártáson át a csomagolásig minden folyamat kisüzemi, fenntartható keretek közt történik a budai Csillaghegyen. „Kivételes női csapatunk van, amelyben a tradicionális és modern megközelítések egymást erősítik” – emeli ki Gerhardt-Rácz Mariann, a Phi Cosmetics egyik alapítója.

Mitől különleges? Fontos számukra, hogy megőrizzék a hagyományos értékeket, ezért is használnak formuláikban magas minőségű hazai alapanyagokat, például magyar csipkebogyóolajat, meggymag- vagy homoktövismag-olajat. „Ezektől a gyönyörű olajoktól lesznek a Phi kozmetikumok színesek és illatosak, noha nem használunk semmilyen hozzáadott mesterséges szín- és illatanyagot. A gyógynövénykivonatok, hatóanyagok, kozmetikai vitaminok pedig a formulák hatásosságát növelik.”

Top termék: A Vintage vadrózsa arckrém egy könnyen és gyorsan beszívódó tápláló emulzió, amelyet kifejezetten ráncok ellen formuláztak. Illata visszafogottan rózsás, színe a törtfehértől egészen a sötét sárgáig változhat attól függően, hogy a hazai csipkebogyóból éppen milyen olaj készült.

Szöveg: Rózsa Ágnes, fotó: Getty Images

A teljes cikket keresd a legfrissebb Marie Claire magazinban az újságárusoknál!