Ez a tökéletesen formázott szemöldök titka

2023. november 03.
Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője szerint a szemöldökfestés és -formázás „személyes ügy” a sminkelésen belül. Arról is beszélt, hogyan érdemes a szemöldöktrendeknek megfelelően megformáznunk.
tokeletes-szemoldok

A szemöldökünk egy igazán személyes ügy, ami érthető, hiszen nagyon meghatározza az arcunk összképét, és keretet ad a szemeinknek. A mai trendek a szemöldökformázás területén is többfélék, a kérdés csak az, hogy mennyi szőrrel vagyunk megáldva. Minél vastagabban és dúsabban nőnek a szemöldökszálak, annál több kialakítás valósítható meg. Az tény, hogy a formára szedett szemöldökkel nap mint nap foglalkozni kell, mert nagyon gyorsan visszanő. Sokan csak kirajzolással tudnak formát elérni, mert nem nő elegendő szál, és vannak, akik nem akarnak, vagy nem tudnak ezzel a dologgal foglalkozni, így inkább tetováltatnak.  

Nézzük, milyenek a mai trendek, illetve, hogy miként jó manapság a szemöldökünket formázni: 

tokeletes-szemoldok

Fashion edition szemöldök: 

Ez a szemöldökstílus a 80-as években már aratott, olyan sztárok és modellek tették népszerűvé, mint Madonna vagy Brooke Shields. A lényege a „vadon nőtt”, dús hatás. Azoknak ajánlom, akik még a ránctalan éveiket élik, illetve széles homlokkal és járomcsonttal rendelkeznek. Keskeny archoz túlzóan domináns tud lenni egy vastag szemöldök, és elnyomhatja a szemeket. 

Akinek kicsit ritkásabban nő a szemöldöke, azoknak ajánlom figyelmébe a szemöldökfilceket, amivel extra szálakat lehet rajzolni. Emellett az úgynevezett szemöldökspirálok is gyönyörűen formázzák és dúsítják a szőrszálakat, sőt a színezett típusúakkal még a hajszínünkhöz is tudunk igazodni.  

Fox szemöldök: 

Ez a szemöldöktípus a social médiában lett népszerű. A formája fokozatosan felfelé ívelő, mint ahogy az az ázsiai népcsoportokba tartozó embereknél látható. Ilyet úgy tudunk csak magunknak kialakítani, ha a szemöldökünk külső egyharmadát teljesen kiszedjük és azt rajzolással kiegyenesítve folytatjuk a halántékunk irányába. Készüljünk fel arra, hogy ez a stílus teljesen átírja az arcunk összképét, így csak azoknak ajánlom, akik nem ragaszkodnak a természetes összhatáshoz. 

Tetovált szemöldök: 

Ebben a témakörben 3 részre osztanám a szemöldökstílusokat

 1. A régen tetovált vonalas szemöldök sok gondot tud okozni azzal, hogy a múltban használt pigmentek nagyon el tudnak színeződni, nem kopnak ki, ellenben foltosodnak. Ezeknél a legjobban úgy lehet korrigálni, ha egy jól fedő korrektorral rámegyünk az ívre, majd egy hajszínnel megegyező matt szemöldökpúderrel átfestjük. 

2. Az ombre vagy satíros eljárás során figyelembe veszik a szemöldök szőreinek sűrűségét, így az orr felől – ahol ritkábban nőnek a szálak – halványabban kezdik színezni az ívet, majd kifelé egyre erősödik a festés. Ez egy jóval természetesebb megoldás az előzőnél és az új technológia lehetővé teszi a pontos színválasztást. 

3. Az úgynevezett szálas tetoválás már a nevében is említi, hogy itt szálakkal rajzolják ki a szemöldökívünket, amitől a tetovált szálak észrevétlenül olvadnak bele a meglévőkbe. Véleményem szerint ez a legtermészetesebb összhatású eljárás. De ennél a típusnál azt kell tudni, hogy kb. évente kell újból csináltatni, mert hamarabb kikopik. Cserébe a gravitáció okozta változó arcképet évről évre le lehet követni, így mindig passzolni fog hozzánk.  

Szöveg: Páll Adrienn