Madonna is ezért tüntette el a szemöldökét. Ez az új szépségtrend?

2022. október 13.
Madonna is nagy valószínűséggel a számítógépen létrehozott képes karakterek világát idéző divattrendnek hódolt be, amely szerint végleg leáldozott a dús, buja szemöldökök kora.

Szinte már nem tudunk hova nézni a laptopunk vagy a telefonunk kijelzőjén, hogy a pillantásunk ne akadjon bele egy új, karakteres, szemöldökgyilkos trendbe. Az egzotikus megjelenés egészen meglepő embereken és helyszíneken kacsint ránk, a szubkulturális apró divathullámból nagy, nemzetközi szinten is érezhető cunamivá kinőve magát. Legutóbb Madonna a közösségi felületein, illetve a párizsi divathéten Nicola Peltz színésznő sokkolt vele, szinte normalizálva ezzel a jelenséget.

platinaszemoldok-kiborotvalt-szemoldok

Nicola Peltz Brooklyn Beckhammel és az új, láthatatlan szemöldökével

De nézzük, mi mindenben is merül ki az évek óta hasító, természetesen dús, vastag szemöldökkel való leszámolás trendje. A CGI (Computer-Generated Imagery) képi világát idéző divathullám lényegében a szemöldök csibesárgára vagy hidrogénszőkére való kifakítását hozza, de ugyanilyen izmos opció a szemöldökszálak borotvával való akkurátus eltávolítása.

platinaszemoldok-kiborotvalt-szemoldok

Doja Cat a Balenciaga show-ján

Sminkes szakértők szerint ennek oka, hogy „már nagyon unjuk a dús szemöldököt”, annyira, hogy a drasztikusabb lépésektől sem riadunk vissza, hogy újítsunk kicsit, vagyis inkább nagyot. Ezzel pedig nehéz vitatkozni, az Instagramot elborító tökéletes szálrendezésű, porpúderrel vagy tetoválással hangsúlyos színűre festett szemöldökök érája már sokak gyomrát megfeküdte, igaz, a digitális animációs figurákat idéző szemöldök is erős, de legalábbis több mint mainstream választás.

Kopasz szemöldökcsont, csibesárga szemöldök

A szemöldök nélküliség ösvényét azért, ha ki nem is taposták, de kijelölték a drag queenek is, mára pedig olyan celebek fordultak rá büszkén, mint Madonna, Jodie Turner-Smith, Julia Fox, Lizzo, Amelia Gray, Doja Cat, na és persze a már említett „ifjabb Beckhamné”, Nicola Pletz (Brooklyn Beckham felesége).

platinaszemoldok-kiborotvalt-szemoldok

Bella Hadid a Miu Miu bemutatóján

A párizsi divathét alatt Bella Hadid is vonult egy látványosat szemöldökmentes felállásban, amit azért is üdvözöltek a szakmában, mert az amerikai modell vállaltan a (természetesen) ritka szemöldökű emberek mezőnyét képviselte már az új trend előtt is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Diet Prada ™ (@diet_prada) által megosztott bejegyzés

Erin Parsons sminkes a Diet Pradának úgy nyilatkozott, az új trenddel az önkifejezési lehetőségek sokaságát nyithatjuk meg. „Ha letörölünk valamit, ami olyan meghatározó, mint a szemöldök, azzal egy teljesen üres vásznat hozunk létre” – tette hozzá Parsons, példaként említve Doja Catet. A Balenciaga bemutatón az énekesnő ceruzavékony, túlhúzott szemöldökkel jelent meg, amelyet a leborotvált területre rajzolt fel sminkese. A jelenség mögött nagy eséllyel tényleg az áll, hogy sokan elutasítják a megszokott, homogénnek érzett trendeket, egyediek akarnak lenni, és ezt a sminkjükön, szemöldökükön keresztül is szeretnék megmutatni.

Forrás: Diet Prada Fotó: Getty Images

Olvass tovább!