Mutatjuk, melyik szemöldök illik hozzád!

2023. február 23.
Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője ezen a héten egy különösen fontos témát jár körül. Megmutatja, milyen szemöldökformák közül választhatjuk ki a hozzánk legjobban illőt.
szemöldökforma

A szemöldökünk elképesztő módon tudja befolyásolni az arcunk összképét, így érdemes nagyon meggondolnunk, hogy mit kezdjünk vele. Ha túl domináns, vagy testidegen – akár formájában, akár színezetében – súlyos éveket tudunk magunkra pakolni. Illetve könnyen elveszíthetjük arcunk összharmóniáját is. Ha viszont eltaláljuk a megfelelő designt, még smink nélkül is elegáns keretet ad az arcunknak.

A szemöldök kialakítása minden korban nagyon fontos szerepet kapott a női szépségideál témakörében. Csak ha a múlt évszázadot vesszük figyelembe, láthatjuk, hogy mennyiféle megformálás lehetséges, ha szemöldökünkről van szó. Manapság több sminktrend is fut egy időben egymás mellett, így sokkal több választási lehetőségünk van, ha divatosak szeretnénk lenni.

laminált szemöldök

Laminált szemöldök – Fotó: Jámbor Zsófia – Smink: Mayer-Bizek Szilvia – Ruha: Mero Peter – Ékszer: Rienne Creations – Modell: Csikós Anna – Visage – Haj: Lencsés Dóra 

Ilyenek például a laminált szemöldökfazonok, melyeknél a szálak fel vannak fésülve, hogy még dúsabb legyen a hatás. Vagy az ombre fazon, ami az orrtőtől a halánték irányában egyre erőteljesebben kirajzolt. Esetleg a klasszikus háztető forma, mely lifting hatást eredményez a szemeken. De az Instagramon most nagyot futó ún. fox stílus is választható, mely az europid fazontól teljesen eltérő; jellemzően a keleti nőknek nő így a szemöldökük.

ombre szemöldök

Ombre szemöldökFotó: Jámbor Zsófia – Smink/styling: Visontai Tímea – Modell: Fouraev Anasztázia – Haj: Lencsés Dóra

Amennyiben a fő cél az, hogy a nekünk legjobban álló forma legyen kialakítva, a kiindulás legyen az, hogy milyen az arc és szemformánk, milyen korúak vagyunk, illetve talán a legfontosabb, hogy mennyi szőrzetből gazdálkodhatunk.

háztető szemöldök

Háztető szemöldök – Fotó: Jámbor Zsófia – Smink/styling: Gellért Emese – Modell: Nagy Sophie – Face Model Management – Haj: Lencsés Dóra

Aki tartós tetoválást tervez, annak azt tanácsolom, hogy előtte mindenképpen egy profi sminkes segítségével próbáljon ki több fazont és színt, természetesen lemosható sminktermékekkel. A próba alkalmával készüljenek fotók, hogy utána visszanézhetőek legyenek az opciók. Így sokkal nyugodtabban hozhatjuk meg a döntést, ha tartós megoldást választunk.

fox szemöldök

Fox szemöldök – Fotó: Jámbor Zsófia – Smink/styling: Nagy Annamária – Modell: Niké – Art Models Agency – Haj: Lencsés Dóra

Vezető fotó: Jámbor Zsófia – Smink: Fekszi Szimonetta – Modell: Csonka Rebeka – Haj: Lencsés Dóra