Ez az öt szemöldök a trend idén

2023. május 24.
Míg az elmúlt években a természetesség és a kevesebb több elve határozta meg a szemöldök trendeket, idén új irányok jönnek. A vékony például újra divat lesz.
Pamela Anderson

Míg eddig a dús, bolyhos és bátor szemöldökök kapták a főszerepet, idén a puhább, finomabb irányok is nagyobb hangsúlyt kapnak. Mutatjuk az öt új trendet, amire érdemes felkészülni:

A ‘90-es évek szemöldöke

Bár sok sminkes és szépségszakértő nagyon boldogtalan ettől, a trendek alakulása mégis azt bizonyítja, hogy a ‘90-es évek vékonyra szedett szemöldöke újra visszajön a divatba. Aki belevág, gondoljon rá, hogy a vékonyra szedett szemöldök csak nehezen nő vissza (ha egyáltalán), és állandó karbantartást igényel. Érdemes úgy kiszedni, hogy az kövesse a szemöldök természetes formáját, ahelyett, hogy új ívet alakítanánk ki.

A laminált szemöldök

Jó hír, hogy a szemöldök laminálása továbbra is divatban marad, ez ugyanis az egyik legkevesebb karbantartást igénylő technika. A laminálás során „belőtt” szemöldök akár hat héten keresztül is kitart.

Egyenes szemöldök

A formának Bella Hadid és Lily Collins csinált igazán nagy reklámot, a lényege, hogy a szemöldök lefelé ívelő részét kiszedik, hogy ettől kisebbnek tűnjön az arc, az arccsont pedig hangsúlyosabb legyen. Szakértők szerint, ha megtehetjük, ne szedjük egyenesre a szemöldököt, inkább szemöldökceruzával vagy púderrel egészítsük ki úgy, hogy az egyenes legyen.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Lily Collins (@lilyjcollins) által megosztott bejegyzés

 

A békén hagyott szemöldök

A trendet a pandémia rúgta be igazán, akkor ugyanis nők tucatja volt kénytelen elengedni szemöldöke professzionális karbantartását. Ez a szemöldök egy kis szemceruzánál és szemöldökápoló szérumnál többet nem kíván.

Szőkített szemöldök

Bár ez a trend meglehetősen merész, Kylie Jenner, Kendall Jenner, Julia Fox és Lady Gaga már bemutatta, hogy tud működni. Szakértők szerint, aki érzi magában a kísérletező kedvet, óvatosan próbálkozzon, és az erre a célra kifejlesztett termékekkel intsen búcsút szemöldöke sötétebb tónusának.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kendall (@kendalljenner) által megosztott bejegyzés

 

Forrás: WhoWhatWear Fotó: Getty Images