Kínai porcelánbőrt szeretnél? 6 pofonegyszerű szépségtrükk

2024. január 02.
Csang Ce-ji nem csak egyike a legtehetségesebb kínai színésznőknek, de a legszebbek közé is sorolják a filmiparban. A sokak által az Egy gésa emlékiratai című filmből ismert híresség szépségtitkai következnek.
kinai-szepsegtrukkok

Csang Ce-ji (az angolszász sajtóban Zhang Ziyi néven láthatunk híreket róla) neve fogalom a hibátlan bőrű színésznők körében. A filmvásznon persze különösen nagy jelentősége van a makulátlan bőrképnek, de a 44 éves kínai híresség egészen hihetetlen szintre tolta ki a bőröregedés jeleinek visszaszorítását. Csang Ce-ji még 2005-ben kapott főszerepet az Egy gésa emlékiratai című filmben, és az azonos című nemzetközi bestseller könyv alapján készült világsikerű filmhez képest sok változást ennyi év távlatából sem nagyon láthatunk rajta.

Nemrég napvilágot látott 6 szépségpraktika, amellyel Csang Ce-ji saját bevallása szerint éri el azt az egészséges, porcelánszerű bőrképet, amelyekkel a vörös szőnyegen láthatjuk ragyogni. Lássuk, hogyan és milyen eszközökkel, bevált trükkökkel lehet nekünk is hasonlóan hamvas, ragyogó bőrünk, mint a kínai színésznőnek.

TuiNa masszázs

Az akupresszúrát és a masszázskultúrát a kínaiak emelték be a modern szépség- és orvoslás bevált praktikái közé. A TuiNa egy olyan hagyományos, kínai terápiás masszázs, amely stimulálja az akupresszúrás pontokat az arcon, segíthet tonizálni az arcizmokat és csökkenteni a finom vonalak és ráncok felbukkanását.

Gua Sha köves arcmasszázs

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Peonilla | Holistic Beauty🌿 (@peonilla)

A Gua Sha szintén hagyományos kínai masszázseszköz, amelyet az arc felfrissítésére használnak. Praktikus formájával az arcvonalak mentén dolgozva vele serkenthetjük a keringést, csökkenthetjük az arcduzzadást és formálhatjuk az arcunk kontúrját.

Gyöngypor

@atlasofyouth

Would you try pearl powder as a part of your skincare routine? #beautysecrets #asianbeautysecrets #beautystandards #skincarestories #historytok

♬ She Share Story (for Vlog) – 山口夕依

A gyöngyport, túlzás nélkül mondhatjuk, imádják a kínai nők bőrük élénkítésére bevetni. A modern szépségipar ősibb összetevője többek között olyan aminosavakat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek elősegítik a kollagéntermelést. Finom textúrájú, és könnyen felszívódik.

Jáde roller

Kínában a nők leginkább az arc és a nyak finom masszírozására használják az európai nők által is egyre jobban felkapott beauty hacket. Ha rendszeresen bevetjük, elősegítheti a nyirokkeringést, fokozhatja a vérkeringést és csökkentheti a puffadást.

Rizsvízes lemosás

A rizsvíz ősi szépségápolási összetevő, amelyet a kínai és a japán nők régóta használnak. A rizs leöblítése után visszamaradt tejszerű textúrát tonikként és tisztítóként is használhatjuk – varázslatos hatással lesz a bőrre. Világosítja a bőr tónusát és összehúzza a pórusokat. Zsíros, pattanásos, ekcémás bőrre is remek, de ha épp valamitől irritált a bőrünk, akkor is zseniális szépségtrükk a bőrnyugtatáshoz.

Kamélia olaj

A kaméliaolaj a kínai nők körében nagy favorit, szinte alapkellék a szépségápolási rutinban. Könnyű, komedogén olaj, A, B, C, E vitaminokkal, természetes antioxidánsokkal, amely táplálja a bőrt, és segít, hogy sokáig fiatalos maradjon.

Forrás: HerZindagi.com, fotó: Getty Images