A legizgalmasabb parfümtörténetek

2024. március 11.
A most megjelent szépségmellékletünk egyik cikkéből jelentkezünk egy kis ízelítővel. A legizgalmasabb parfümmárkákat és a hozzájuk fűződő történeteket bemutató anyagunkból következik két kedvenc történet, egy bónusz, online sztori kíséretében.
parfum-tortenetek

Az egyik legszínesebb, legizgalmasabb parfüm történet a Chloé márkáé, amely a kezdetektől fogva egy különleges, egyedi ablakból szemléli a világot.

Chloé – Eredetiség és hagyományparfum-tortenetek

A márka mindvégig hű maradt az alapító, Gaby Aghion eredeti víziójához, aki a felfedezés folytonos vágyától hajtva az eredetiséget és az intuíciót helyezte munkássága középpontjába. A divattervező 1921-ben Alexandriában született, majd a negyvenes években Franciaországba ment, ahol 1952-ben megalapította a Chloé házat, amelyet egy barátnőjéről és a görög mitológiáig visszanyúlva Démétér földistennő melléknevéről (Kloé) nevezett el.

A legújabb illat: Nomade Nuit d’Égypte EDP

A Juliette Karagueuzoglou által kreált parfüm hódolat az alapító szülőföldje előtt. A világon először ugyanis Egyiptomban készítettek parfümöt, amelyet az ókori papok Ré isten tiszteletére égettek, valamint gyógyszerként is használták – innen a kyphi elnevezés is, amelynek jelentése duplán jó. Ma a Chloé ezt az értékes, ókori kincset igyekszik újraértelmezni, az alkotó pedig maga is a kyphit vizsgálva inspirálódott, az elixír ősi receptjében említett összetevők alapján hozta létre a mágikus Nomade Nuit d’Égypte-et. A mirha gyömbér- és fahéjjegyekkel, valamint mézes jenesztervirággal olvad össze. Az illat szívében a kyphi narancsvirág-abszolúttal egyesül, végül érzéki, meleg vanília teszi teljessé az parfümcsalád ikonikus üvegében bemutatkozó újdonságot.

Hermès – Minden, ami luxus

 

parfum-tortenetek

Nem akármilyen parfümtörténet az Hermès márkáé sem. Amikor Thierry Hermès 1837-ben megnyitotta párizsi nyereg- és lószerszámkészítő üzletét, maga sem gondolta, hogy vállalkozása egyszer átnyergel a táskákra, majd a parfümökre is. A ház parfümrészlegét az alapító dédunokájának, Aline Hermèsnek a férje, Jean-René Guerrand parfümőr indította világhódító útjára 1951-ben. Illataik – akárcsak a bőráruk – a luxus csúcsát képviselik, a limitált szériák miatt pedig még inkább a vágy tárgyai. Minden idők legdrágább parfümjei között jegyzik a 24 Faubourg egyik speciális kiadását: 1995-ben Saint-Louis kristályüvegbe palackozták a Maurice Roucel parfümőr által kreált napos, könnyű és szupertartós illatot, amelynek fő jegyei a narancsvirág, a vanília, a jázmin és az ámbra. Ez volt egyébként Lady Diana egyik kedvenc parfümje.

A legújabb illat: Tutti Twilly d’Hermès

A márka parfüm történetének negyedik Twilly illata a nők szabad szelleme, merészsége, könnyedsége és sokszínűsége előtt tiszteleg. Az édes gyömbérvirág, a licsi és a pézsma triója, valamint a vidám outfitje tényleg kiemeli a parfümtömegből. Négyzetes palackját Carine Brancowitz tervezte selyemszalag díszíti, amely a sárga, a piros és a fehér árnyalatokkal az illatkompozíció fő jegyeit is mesterien megidézi.

+ 1 bónusz parfümtörténet

Lancôme – Ikonikus rózsa, ikonikus nagykövetek

A parfümházat Guillaume d’Ornano és üzleti partnere, Armand Petitjean alapította 1935-ben a gazdasági válság idején, a nehéz idők ellenére pedig mára a világ vezető luxus illat- és szépségápolási márkái közé küzdötte fel magát számos izgalmas parfümtörténeti megállóval.

A „Lancôme” nevet a Franciaország szívében, az Indre-völgyben fekvő Lancosme-erdő ihlette, a jól csengő nevet pedig Guillaume felesége, Elisabeth d’Ornano választotta. A brand erősségei az innovatív termékek, ahogyan zseniális érzékkel állítanak a parfümös polcokra ikonikus új illatokat is. A 60-as években a Lancôme a L’Oreal „család” része lett, de Armand Petitjean (akinek mesés rózsakertje volt Párizs mellett, Ville-d’Avray-ben) rózsák iránti szenvedélye továbbra is a márka szívében maradt. A Lancôme közismert szoros, a franciás, kifinomult eleganciához tökéletesen passzoló együttműködésekről és „a sokáig emlékezetes nagykövet”-választásairól is, csak hogy néhányat említsünk: Julia Roberts, Amanda Seyfried, Isabella Rossellini, Lily Collins, Penelope Cruz és Zendaya Coleman.

A legújabb illat: La vie est belle Rose Extraordinaire EDP

parfum-tortenetek
Most március elején debütált a márka ikonikus sorozatának legújabb különlegessége. A La vie est belle első alkalommal kínál a nőknek egy olyan rózsát, amilyen tényleg nincs még egy. A Lancôme üvegkészítőinek tudása és történelmi virágszakértelme kivételes találkozása ez az illat és a pazar kristályüveg tekintetében is. Egy egyedülálló virág szépségét tárja elénk, az illatban három különböző rózsaesszenciát egyesítve.

Fotó: Getty Images