Két hónapig minden nap szerelmi bájitalt fújtam magamra – Ez történt

2022. szeptember 27.
A modern szerelmi bájitalban olyan összetevők vannak, melyektől a viselője és a környezetükben lévő emberek szerelmes hangulatba kerülnek.

A Scribbler által végzett közvélemény kutatás szerint a legszívesebben úgy ismernék meg jövendőbelijüket a 25 és 35 év közöttiek, hogy találkoznak egy esti bulizás alkalmával. Amennyire romantikus, annyira gyötrelmes azonban ez az út. „Elegem van abból, hogy csak várom, hogy válaszoljanak az üzenetemre, folyamatosan azon agyaljak, melyik képet posztoljam az Instagramra és azt nézzem folyton, ki látta a videómat a TikTokon – mondta a 27 éves lány. – Ezen a ponton jutott eszembe, vajon hogy csinálták ezt az emberek az okostelefon előtti korban?” 

Ha végignézzük a randizás történetét, még azelőtt, amikor a nagyszüleink a szüreti bálban megismerkedtek volna, sőt, még a Bridgerton előtti érában, a szerelmi bájital jól bevált módszernek számított. 

szerelmi-bajital

A modern szerelmi bájitalok inkább az illatról szólnak, az önszeretet, szexuális vonzerő és magabiztosság erősítéséről

A mai parfümök sem állnak távol a szerelmi bájitaltól

Nézzük meg például a roppant trendi Glossier You illatát, amit a TikTokon egekbe magasztalnak, mert „arra csábítja az embert, hogy ez legyen az utolsó elem, amit viselnek”. De Carolina Herrera Good Girlje miatt is estek már szerelembe a realityk történetében. 

Sok embernek nem stílusa a szerenád és a szerelmes vers, ugyanakkor egy kis varázslat még nem hangzik ördögtől valónak. „Úgy ezredszer törölte le a Tindert a telefonomról. Ezúttal egy ezoterikus hirdetés miatt: olyan illatot reklámoztak benne, ami szerelmi bájitalként működik. Azt írták, vonzza a szerelmet, inspirál és szerencsét hoz.”

„Tudom, tudom, ez már nagyon elkeseredetten hangzik, de ne ítéljen el senki. Könnyű teljesen esélytelennek éreznie magát valakinek harminc felé közeledve, szingliként, ha nem te vagy a szuper dögös szőke a bárpultnál vagy soha nem kaptál szuperlájkot a Tinderen. Ha egy szerelmi bájital megszünteti az elutasítástól való félelmet és a múltbeli beteljesületlen szerelmek miatti sebhelyeket, bármit megadnék érte.

Mi is a szerelmi bájital?

A bibliai idők óta megvolt minden civilizációnak a maga szerelmi bájitala, ám a népszerűsége a középkorban csúcsosodott ki. Mérgező gyógynövényeket, fanszőrzetet, menstruációs vért, kukacokat és férgeket, galambszívet, darázsszárnyat kevertek össze például. Meg amit el sem tudunk képzelni. Mindent és bármit, hogy meghozza a kívánt szerelmet. 

A boszorkányság kicsit másképp néz ki a 21. században, a modern szerelmi bájitalok inkább az illatról szólnak, az önszeretet, szexuális vonzerő és magabiztosság erősítéséről, semmint egy másik ember irányításáról. „A szerelmi varázslatnak is etikusnak kell lennie – mondta Semra Haksever, a Mama Moon Candles alapítója, a szerelmi bájitalok szakértője, modern boszorkány. – Olyan valakit akarunk, akinek szabad akarata van. Ezt a tudatunkba kell vésni. Csak saját magunkért és a saját energiánkért alkalmazhatunk varázslatot.” Ennek megfelelően készítik például a szerelmi bájitalként működő parfümöket. Nem az a cél, hogy valaki más tettei felett átvegyük az irányítást, hanem hogy felhívjuk az illatok segítségével magunkra a figyelmet. 

Milyen illata van egy szerelmi bájitalnak?

A modern kori boszorkányok szerint a szerelmi bájitalban olyan összetevők vannak, melyektől a viselője és a környezetükben lévő emberek szerelmes hangulatba kerülnek. A rózsa nem maradhat ki belőle természetesen, hiszen ez egy titokzatos, sejtelmes és vonzó illat. A szerelmi bájitaltól így szexibbnek és magabiztosabbnak érezhetjük magunkat. 

Ezt a tudomány is igazolja. A rózsa mellett az agárfát (másnével sasfa, angolul oud) érdemes keresnünk az összetevők között, ha afrodiziákum illatra vágyunk. Mindkettő olyan kémiai anyagokat tartalmaz – az indol nevű vegyületet –, mely furcsa módon az emberi székletben is megtalálható. Ez nem hangzik túl szexin, de az indol mégis olyan mélységet ad az illatnak, ami aktiválja a szexuális vágyat kiváltó sejteket a testünkben és csökkenti a gátlásokat. 

„Az agárfa egy fűszeres, fás illat, van benne valami állatias karakter. Az elmúlt tíz évben vált nagyon népszerűvé a parfümgyártásban, mind a férfi, mind a női illatok terén – mondta Ruth Mastenbroek, a Ruth Mastenbroek Parfumer London alapítója. – Egzotikus, nyers, ösztönös vonzalmat ébreszt mind a viselőjében, mind abban, aki megérzi ezt az illatot. Karakteres, erős anyag, amiben egyszerre van jelen a férfias és nőies vonzerő. Pont ez az, amitől szerelmi bájital lehet.” Az agárfa olaját évezredek óta használják a Közel-Keleten, nemcsak parfümként, hanem füstölőként is. 

Ha mellé tesszük a rózsát, ami a szíve-lelke egy parfümnek, olyan szerelmi bájitalt kapunk, ahol az állatias ösztönöket felébreszti az agárfa, a rózsa pedig hangulatba hoz a központi idegrendszer ellazításával. 

Tényleg működnek a szerelmi bájitalok?

A hipnotikusan szexi illatot a csuklónkra, fülünk mögé és a kulcscsontra is fújhatjuk. Azonnal azt érezzük majd, hogy bármelyik pillanatban levehet a lábunkról egy szerelem, mint a forgószél. „Még két hónap múlva is szingli voltam ugyanúgy. Még csak hasonló szituáció sem történt velem, mint ami a romantikus filmekben Meg Ryannel szokott. Izgatottan vártam pedig, hogy velem is megesik valami olyan, ami azzal a sok-sok nővel, akik a közösségi oldalakon mesélik a történeteiket, milyen fordulatokat hozott a párkapcsolati életükben egy szerelmi bájital – mondta a fiatal nő. – Mivel nem akartam úgy érezni, hogy bennem van a hiba és csak nálam nem működik a mágia, a boszorkányhoz fordultam, akinek a válasza kissé összezavart.”

szerelmi-bajital

Nem elég csak feltenni a szerelmi bájitalt, és csak várni, hogy a jóképű herceg vagy hercegnő bekopogtat értünk azon az ajtón

„A régi módszerek nem nyitnak meg új ajtókat. A szándék és a tett egyformán kell a varázslathoz. Nem elég csak feltenni a szerelmi bájitalt, és csak várni, hogy a jóképű herceg vagy hercegnő bekopogtat értünk azon az ajtón.

„Ha nincs vibrálás és nem találkozunk valakivel, talán az univerzum azt akarja mondani, hogy még idő kell és valamit tennünk kell saját magunkért. Miért nem pihentetjük a randizást mondjuk egy hónapra és csinálunk valamit csak úgy, a saját örömünkre? Sok ember azért vásárol szerelmi bájitalt, hogy a volt párját visszaszerezze, haldokló kapcsolatát megmentse, pedig a kapcsolatban nem becsülték meg őt. Kezdjük el értékelni saját magunkat, az energiánkat és a saját tetteinket.”

Ne pazaroljunk mágiát arra, aki nem érdemli meg, mert még a telefont sem képes felemelni. Ennél többet érdemlünk. Az univerzum ennél hangosabban nem is üzenhetne: értékesebbek vagyunk!”

Erről szól a szerelmi bájital. Odafigyelni magunkra, nem erőltetni a változást. Lehet, hogy nem úgy működik a varázsital, ahogy először gondolnánk, ám az eredmény valószínűleg sokkal jobb lesz a vártnál. Nem kell szerelem ahhoz, hogy a csuklónkra cseppentsük minden nap a szerelmi bájitalt. Emlékeztessen arra, hogy nem csak romantikus arca van a szeretetnek, és önmagunkat is szeretnünk kell. Hiszen ha önmagunkat nem szeretjük, hogyan tudnánk szeretni bárki mást?

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images

Olvass tovább!