Fagyiszínű sminkek, ennivaló nyári sminkinspirációk

2024. május 16.
Fagyiszínű sminkek, nem lehet megunni őket! Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője a legszebb nyári sminkinspirációkkal jelentkezik a héten, amelyhez a szezon gyönyörű pasztellszíneit sorakoztatja fel.
fagyiszinu-sminkek

Nyáron ösztönösen fordulunk azokhoz a világos színekhez az öltözködésünkben, amelyek télen számításba sem jöhetnek. A pasztell- vagy akár fagyiszíneknek is nevezett árnyalatok hűsítő jelleggel hatnak ránk, hiszen visszaverik a fényt, így kevésbé melegszünk át, ha ezeket viseljük.

Ínycsiklandó fagyiszínek az arcon

Ez tény, mint ahogy az is, hogy mindez pszichésen is hat ránk. Ezek a fagyiszínű sminkárnyalatok a sminkjeinkben is frissítőleg hatnak, amit az idei sminktrendek egyik irányzata – a Power Pastels – ki is emelt számunkra. Úgy is gondolhatunk ezekre az árnyalatokra, mint egy gelato-pultra mondjuk Genovában. A mentazöld, a barackszín, a babarózsaszín, a vízkék, a halványlila mind olyan árnyalatok, melyek remekül mutatnak egy vidám, nyári ruhaszettel.

Bármelyik pasztellszínt vagy fagyiszínű sminket használjuk is az arcon, a világos bőrtónusú hölgyeknél kifejezetten szofisztikált hatást eredményez. Ugyanakkor a kreolabb bőrszínnel rendelkezőknél a kontrasztosság az, ami különlegessé teszi ezeket az árnyalatokat. Idén továbbra is jellegzetes a sminkekben az árnyékolás helyett alkalmazott domináns pirosítóhasználat, amit krémesen csillogó highligtolással spékelhetünk meg.

Íme néhány egyszerűen nagyszerű példa, hogyan használhatjuk a fagyiszíneket, és hogyan is legyen fagyiszínű sminkünk:

fagyiszinu-sminkek

Smink: Szitás Zsófia, Modell: Zempléni Zsófia – Sparkling Models, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

fagyiszinu-sminkek

Smink: Fehér Zita, Modell: Besze Borbála, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

fagyiszinu-sminkek

Smink: Für Laura, Modell: Vassányi Réka – Face Model Management, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

fagyiszinu-sminkek

Smink: Oroszi Viktória, Modell: Halaska Dorottya, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

Szöveg: Páll Adrienn, vezető fotó: Jámbor Zsófia