A 6 legütősebb őszi rúzstrend

2023. szeptember 28.
Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője ezen a héten egész pontosan 6 őszi rúzstrenddel jelentkezik – egyenesen a nemzetközi divathetek világából szállítva nektek a következő szezon divatjából egy kis, idén ősszel is bevethető előzetest. 
2023 őszi rúzs trend

Az ajakfestés sokféle variációban jelentkezett az idei nemzetközi divatheteken, ami azért nagyon jó hír, mert mindenki megtalálhatja a személyiségéhez legjobban passzoló dizájnt. Válogathatunk a divatos színek, textúrák és az ajakformák között is a 2023-as őszi rúzstrendekben, melyeket a kontúrceruzák tudatos használatával könnyen kivitelezhetünk. Nézzük a befutókat! 

Red

oszi-ruzs-trendek Smink/styling: Galsai Virág, Modell: Sárközi Hanna, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

A vörös rúzs szinte összes árnyalata és textúrája menő a szezonban. A teltebb ajkú hölgyeknek a bársony-matt textúrát, a keskenyebb formához a glossy hatást ajánlom. A vörös bordósabb tónusát a sötét hajszínűek bírják el jobban, míg az élénkebb színek a világosabb hajszínárnyalatokkal tudnak nagyon szexi hatást kelteni. 

Nude rúzs őszre

oszi-ruzs-trendekSmink/styling: Laczházi Vivien, Modell: Kürtös Kata, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

Ezt a rúzsszínt tipikusan azoknak a hölgyeknek ajánlom, aki nem szeretik élénkre festeni az ajkukat, ellenben a szemeket erősebben szokták kiemelni. De azoknak is nagyon jól áll a nude ajakszín, akik a minimál sminket preferálják. Egy kis csavar a 2023-as őszi rúzstrendekben, hogy az üvegesen ragyogó textúra ezekben az árnyalatokban is hódít. 

Barbie

oszi-ruzs-trendekSmink/styling: Banga Evelin, Modell: Pásztor Tünde, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

A ciklámen színt a Barbie feltámadása hozta el nekünk a 2023-as őszi rúzstrendek közé. Ez az egész image nekem mégis a 80-as évek popkultuszát idézi meg leginkább, ahol semmi sem volt sok, viszont a giccs új értelmet nyert az önkifejezésben. A pink árnyalatok attól függően tudnak jól állni, hogy meleg vagy hideg színtípusba tartozunk. 

Pasztell őszi rúzs

oszi-ruzs-trendekSmink/styling: Für Laura, Modell: Fleur – Face Model Management, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

A lágy és üde sminkek kedvelőinek ajánlom 2023 őszén a pasztellszínekben úszó ajakfestést. Egy gelato pult fagyiszíneit vizualizálva tudjuk ezeket az árnyalatokat magunk elé képzelni, melyek egy kedves babás pirosítással és hosszúra festett szempillafestéssel igazán bájos külsőt eredményezhetnek. 

Dark necessity

oszi-ruzs-trendekSmink/styling: Dobai Brigitta, Modell: Buzsik Zsóka, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

A rebellis személyiségűek idén bátran bevállalhatják a fekete-sötétkék-padlizsánlila ajakszíneket 2023 őszén, hiszen a rockzene inspirálta gótikus hatás újból nagy hype volt a kifutókon. Tavaly Wednesday vezette ezt az ívet, idén minden lázadó lelkű fashionista legerősebb image-e lehet ez a trend a szájfestésben. 

Ombre szájfestés őszre

oszi-ruzs-trendekSmink/styling: Tóth Edina, Modell: Fanni – Lake Models, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

A szupermodellek inspirálta ombre ajakfestést 2023 őszi rúzstrendjei közül mindenkinek csak ajánlani tudom. A barna kontúrral elindított, befelé bézs árnyalatba kivilágosodó szájszín elképesztő módon tudja optikailag dúsítani az ajkunkat. Ezzel a sminkelési technikával elkerülhetjük az ajakfeltöltéssel járó fájdalmakat. 

Szöveg: Páll Adrienn Smink/styling: Horsik Eszter Modell: Dorina – Face Model Management Haj: Lencsés Dóra Fotó: Jámbor Zsófia