Frissítő arcpermetek: ezért szeretjük őket

2024. augusztus 06.
Az arcpermetet kortól és nemtől függetlenül mindenki szereti, az ugyanis azon túl, hogy frissít, hűsít, hidratál és ápol, a hangulatot is remekül javítja. Mutatjuk, mikor érdemes használni.
Fiatal nő arcpermetet fúj az arcára
  • Az arcpermet az egyik létező legsokoldalúbb szépségkedvenc.
  • Az arcpermet a szérum kistestvére: hidratál, előkészíti a bőrt a sminkhez, hűsíti a bőrt edzés után, és ébredéskor is bevethető.
  • Az arcpermet a hangulatra is jó hatással van.

Ahogy a neve is elárulja, az arcpermet egy bőrápoló termék, amelyet az arcára fúj az ember. Bár sokféle típus létezik, a legtöbb azonnali hidratálást biztosít, amit vitaminok, különféle izgalmas kivonatok és illóolajok segítségével ér el. Vannak arcpermetek, amelyek további bőrápolási előnyökkel is rendelkeznek, például javítják az egyenetlen bőrtónust, megerősítik a bőrbarriert, szabályozzák az olajtermelést, megnyugtatják a stresszes bőrt, anti-aging erővel bírnak vagy javítják a hangulatot.

Mire használható az arcpermet?

Az arcpermet nemcsak a „szomjas” bőrnek tesz jót, a kozmetikum előnyei messze túlmutatnak a nedvesség pótlásán. Az arcpermet minden bőrtípusra tökéletesen alkalmas, egész évben használhatjuk, többek között télen is, amikor a fűtési szezonban kiszárad a bőr. De a kínálatban ma már elérhetők olyan arcpermetek is, amelyek a hangulatra vannak kimondottan jó hatással. A narancsos például energetizál, a levendulás megnyugtat, a grapefruitos pedig élénkít.

Arcpermet és tonik: mi a különbség?

A tonik és az arcpermet különböző feladatot lát el a bőrápolásban. Míg a tonikok tisztítják és mintegy előkészítik a bőrt a szépségápolási rutinra, addig az arcpermetek azonnal hidratálnak és frissítenek.

Megbeszélés előtt, túrázás közben, edzés után: az arcpermet szinte minden helyzetben jó választás

Mikor használjunk arcpermetet?

  • Ébredéskor: amikor nehéz reggel kikelni az ágyból, az arcpermet a kávé mellett kiváló segítség lehet. A narancsillatú arcpermet, miközben hidratálja és élénkíti a bőrt, felér egy energiafröccsel.
  • Tonik után: Tonik után jót tesz a bőrnek az arcpermet, az ugyanis extra hidratálást jelent.
  • Hidratáló felhordása előtt: A nappali és az éjszakai krém erejét maximalizálhatjuk az arcpermettel, a bőr ugyanis így könnyebben szívja magába az értékes kozmetikumot.
  • Smink előtt és után: Az arcpermet smink előtt nemcsak hidratálttá, de simává is teszi a bőrt, segítségével jobban „terül” az alapozó, a smink természetesebb, áttetszőbb lesz. Ha smink után használjuk az arcpermetet, a smink felfrissül és tovább kitart. Arcpermet segítségével a már felhordott smink korrigálása is egyszerűbb.
  • Edzés után: Testedzés alatt és után is jó ötlet az arcpermet, az ugyanis frissíti és hűsíti a bőrt.
  • Lefekvés előtt: A zen állapot elérését segíti a nyugtató arcpermet, amit ajánlott lefekvés előtt húsz perccel felvinni, hogy a terméknek legyen ideje felszívódni.

Fotó: Getty Images Forrás: 100percent pure