Szépségtitkok a forróságban: arcpermetek, a bőr szomjoltói

2020. június 23.
A nyári bőrápolás egyik jolly joker szépségterméke az arcpermet, amely a hidratáció mellett számos egyéb jótékony tulajdonsággal rendelkezik. Felsorakoztattuk a legfőbb okokat, amelyek miatt érdemes beszerezni egyet.

Nem hiányozhat a neszesszerünkből ebben a szezonban sem az arcpermet, amely remek szomjoltója a bőrnek – és nem csak a forróságban. Ráadásul annyiféle terméket találunk már a piacon, hogy a bőrtípusunkhoz, de sok esetben még a bőrproblémáinkhoz is igazíthatjuk legújabb kedvencünket.

Hidratálás felsőfokon

A folyamatos folyadékbevitelről nem tudunk eleget beszélni, de az is nagyon fontos, hogy kívülről is támogassuk a szervezetünket a legmelegebb hónapokban. Az arcpermetek rendkívül könnyű állaggal rendelkeznek, így nem nehezednek rá a bőrre – mint sok esetben egy-egy gazdagabb textúrájú arckrém –, nem fogjuk úgy érezni, hogy a forróságban leolvadnak rólunk. Sőt, a bennük található ásványi anyagoknak és antioxidánsoknak köszönhetően frissítenek és vitalizálnak is, bőrünk másodpercek alatt beszippantja.

arcpermet-forrosagban

Temérdek jó pont

Persze ezek a kis csodaspray-k az alap hidratálásnál azért jóval többet tudnak. Ha az arctisztítás után permetezzük a bőrre, segítenek a későbbi bőrápolók hatékonyabb felszívódásában – próbáljuk csak ki nyugodtan, még akár a maszk alá is. Zsírosabb bőr esetében nappalra akár a hidratálónkat is kiválthatja, de az irritált, égő érzést is nyugtatja, szóval a nyaraláshoz se felejtsük el magunkkal vinni. Napjában akár többször is nyugodtan permetezhetjük az arcunkra vele.

Egyébként nem véletlen, hogy a sminkmesterek is előszeretettel használják, hiszen remek alapnak, szépen előkészíti a bőrt, és jó fixálónak is. Ráadásul az alapozónk textúráját is picit hígíthatjuk vele, hogy még könnyebb állagot kapjunk.

Olvastad már?

Bőrtípuskalauz

Ahogy minden más kozmetikumot, ezt is mindenképpen a bőrtípusunkhoz, problémáinkhoz válasszuk. Varga Erika, az Öt Elem Életmód Központ alapítója és kozmetikusa az alábbi tanácsokkal látott el minket.

„Száraz bőrre a hialuronsavas vagy molekulásris hidrogénnel dúsított vizeket vagy a rózsavízet ajánlom, míg a gyulladt bőr leginkább a zöld teás oldatokat és a termálvizeket viseli el – főként a cink-, magnézium- és a kalciumtartalmuk miatt. Ha pedig zsírosabb bőrtípussal küzdünk, próbáljuk ki rá a levendulás permeteket. Csodát tesznek az olajosabb bőrrel.”

Fenntarthatósági hős

A KAP Kell a púder! magyar sminkmárka üvegben szervírozza arcpermetét, amit egyébként egyrészt utazó méretben is megvásárolhatunk, másrészt után is tölthetünk, ezzel is óvjuk picit a környezetünket. A permet a zöld teának köszönhetően gyorsan hidratál és gyulladáscsökkentő hatással is bír.

kell-a-puder-arcpermet

 

Mattító zseni

A The Body Shop arc- és testpermetek terén igazán színes választékkal bír. Ha problémás, aknéra hajlamos, zsírosabb bőrrel küzdünk, mindenképp teszteljük a mattító mentás permetet, az illata mennyei.

the-body-shop-arcpermet-menta

 

Oltalom alatt

Az organikus Soleij Toujour új üdvöskéjét bőrünk azonnal beissza. Textúrája könnyed, rendkívül finom. Bár már a tavalyi kókuszosért is odavoltunk, de hogy idén a márka fényvédős permettel bővítette a repertoárt, így még nagyobb rajongók lettünk.

Soleij-Toujour-SPF-arcpermet

Fotó: Getty Images, Marie Claire-Archívum

Olvastad már?