Négy trükk az Emily Párizsban sminkesétől

2024. augusztus 22.
A nagy sikerű Emily Párizsban sorozat vezető sminkese, Aurélie Payen elárulja, hogy a francia nők melyik négy szépségpraktikáját tartják különösen szem előtt a forgatások során.
Lilly Collins az Emily Párizsban főszereplője a vörös szőnyegen

Az Emily Párizsban című sorozat látványvilága és a történetszál feszessége finom megoldásokat kíván a sminkesektől. Aurélie Payen vezető sminkes a sorozat maximalista esztétikáját a francia nők szépségének könnyedségével ellensúlyozza.

„A francia szépség lágyabb, mint az amerikai” – mondja Aurélie Payen az amerikai Marie Claire-nek adott exkluzív interjúban. „A két kultúra szépségápolási gyakorlatának legjavát vettük át, és kevertük össze Lily Collins karakteréhez” – magyarázza, és hozzáteszi, mivel Emily Amerikából jött, nem lehetett teljes francia sminkje. „Azt akartuk, hogy miközben a karakter hű önmagához, fokozatosan bevezetjük a francia hangulatot.”

A sminkmester elmondja, a sorozat valamennyi szereplője a francia archetípusok egyike. Philippine Leroy-Beaulieu (aki Sylvie Grateau karakterét alakítja) például a természetes szépség megtestesítője, aki sem botoxot, sem alapozót nem használ. Camille Razat (Camille szerepében) az erős francia karakter, akinek minden egyes sminkjében ott a csavar.

Négy szépségtrükk az Emily Párizsban sorozatból

Függetlenül attól, hogy ki melyik karakterrel rezonál, a sorozatban használt termékeket és trükköket beépítheti a napi rutinba. 

1. Merész ajkak

A sorozatban minden színt úgy választanak ki, hogy az illeszkedjen Emily ruhájához és környezetéhez. A negyedik évad egyik gyakran használt tónusa az intenzív bordó-barna Makeup by Mario Ultra Suede Nicole ajakrúzs. A sminkes először Yon-Ka Nutri-Contour szemkörnyékápoló krémet hord fel az ajkakra, hogy a termék hosszabb ideig fennmaradjon, a rúzs felhordása után pedig egy zsebkendővel itatja fel a felesleget.

2. A bőr karbantartása

„Lily négy hónapig van itt Párizsban, kora reggeltől késő estig forgat. Még akkor is, ha a bőre kissé fáradt, fenn kell tudnom tartani a ragyogó, francia kisugárzást” – mondja Payen és elárulja, mivel a bőr karbantartásán van a fő hangsúly, ezért a szépségápolási eszközök elsőbbséget élveznek. A Foreo Luna Facial Play Plus tisztító masszírozója, a Foreo Bear és a Foreo LED maszkja szinte folyamatosan üzemel a sminkszobában.

A sminkes elmondja, az invazív eljárások és injekciók Franciaországban nem annyira gyakoriak, mint az államokban. Ehelyett a hangsúly a bőr általános egészségén van. A sminkmester a Le Domaine The Fluid krémben hisz, ami segít, hogy a színészek harmatos ragyogása megmaradjon.

3. Visszafogott szemsmink

A francia nő jellemzően az ajkakra helyezi a hangsúlyt, a szemek háttérbe szorulnak. Bár az Emily Párizsban legtöbb jelenetében nem találni merész szemsminket, a Dior jóvoltából a szempillák nagyon is karakteresek. „A Dior Diorshow Pump N Volume XXL Volume Squeezeable Mascara a kedvencem. Egész nap megmarad, nem esik szét, nem hagy fekete maszatot a szem alatt” – mondja Payen.

4. Óvatos pirosítás

Míg az amerikaiak szeretik a pirosítót, Párizsban nem kérnek az intenzív rózsaszín és vörös pigmentekből, ehelyett egy maroknyi krémes bőrpírt használnak. „Emily egy olyan karakter, akinek pirosra van szüksége” – mondja Payen, és elmondja, hogy a Westman Atelier Baby Cheeks Blush Sticket használja Bichette és Petal árnyalatokban, vagy egy Chanel ajak-arc duót vet be. Mindkettő krémes textúrájú, beleolvad az alapozóba, a rózsás bőrpír pedig természetesnek tűnik.

Forrás: Marie Claire USA Fotó: Getty Images