Az Emily Párizsban sminkese elárulta kedvenc szépségtippjeit a forgatásról

2023. január 06.
A 3. évadban nagy változást akartak a készítők – mondja Aurélie Payen, az Emily Párizsban sminkmestere, aki most elmondta, hogyan alkotta meg a főszereplők igazi french girl lookját.

Filmcsillagok inspirálták

A szereplők megjelenéséhez a szakember olyan legendás filmcsillagoktól merített ihletet, mint Brigitte Bardot és Audrey Hepburn. „Azt akartam, hogy mindegyiküknek legyen egy identitása – mondja a sminkszakértő. – Néhányukat inkább amerikai glamúr stlílusban képzeltem el, másoknál pedig inkább francia sminket szerettem volna. Camille és Sylvie például az utóbbi esztétikát testesítik meg: friss stílust, minimális alapozóval, kevesebb kontúrozással és több pírral, míg Mindyn több a csillogás és a kontúrozás.”

emily-parizsban-smink-szepsegtipp

„Emily olyan, mint egy híd a kettő között: nagyon francia módon visel sminket, de még mindig nagyon merész, erős ajkai vannak, ami inkább amerikai stílusú. Ő talán egy kicsit érettebb magához képest, és én egy kicsit kifinomultabb sminket akartam készíteni neki” – mondja Payen.

Az alapok

„Nagyon nagy figyelmet szentelek a bőrnek” – mondja a sminkmester, aki arcmasszázzsal és hidratáló bőrápolással készíti elő a terepet a sminkhez, ugyanis így könnyebb lesz felvinni a termékeket. Elengedhetetlen kellék nála egy jó arcmaszk (pontosabban a CurrentBody LED Light Therapy Mask) az előkészületekhez és a sminkeltávolításhoz.

A tökéletes francia smink

„Nem szeretem az erős sminket, ezért nagyon szeretek olyan alapozóval dolgozni, amit korrektorral keverhetek, és kis simításokkal fel tudom vinni” – mondja Payen, akinek csapata több alapozót is használ, köztük az Armani könnyebb változatait. A francia sikkhez elengedhetetlen a sok pirosító is, ami Payen szerint ragyogást ad a bőrnek. Ő azt vallja, hogy a tökéletes hatásért akár az orrunkra is tehetünk egy kis pírt. Persze egy smink sem az igazi a szemek kiemelése nélkül. Payen nagyon szereti a Lancôme Hypnôse szempillaspirálját, amelyet Lily Collins dús szempilláihoz használt ebben a szezonban.

Forrás: Page Six, Fotó: Netflix