A szempilla ápolása: te jól csinálod?

2024. augusztus 28.
Fontos, hogy a napi szépségápolási rutin során a szempillákra is odafigyeljünk. A hangsúly a megfelelő kozmetikumokon, az alaposságon és a gyengédségen van.
Fiatal nő lemossa szeméről a sminket

Sokan hallottuk már a sminkesek egyik kedvenc mondását, miszerint a legszebb sminkek az ápolt bőrnél kezdődnek. Nincs ez másképpen szempilláinkkal sem, ahhoz, hogy a legtökéletesebb tekintetet varázsolhassuk spirálunkkal, elengedhetetlen, hogy pilláink is erősek és egészségesek legyenek. Károlyfi Edit szépségszakértő összegyűjtött számunkra néhány fontos tippet, amelyekkel védhetjük és ápolhatjuk pilláinkat, így hozva ki a legtöbbet természetes szépségükből és képezve a legtökéletesebb alapot egy szép szemsmink elkészítéséhez.

Mindig mossuk le sminkünket!

Sminkben aludni vétek! Napjaink egyik legfontosabb bőrápolási alapja az esti sminklemosás, amely bőrünk szépsége és pilláink egészsége szempontjából egyaránt kulcsfontosságú.

Ha lefekvés előtt nem tisztítjuk meg bőrünket sminkünktől és a nap során rárakódott szennyeződésektől, pórusaink eltömődnek, gyulladt pattanások alakulhatnak ki bőrünkön, pilláink pedig elnehezedhetnek, összeragadhatnak és letöredezhetnek, kihullhatnak. Az Avon szépségszakértője minden sminkben töltött nap után dupla tisztítás alkalmazását javasolja esti rutinunk kezdő lépéseként, a hangsúlyt az alaposságra és a gyengédségre helyezi.

  1. Szempillánk megtisztításához először itassunk át egy vattakorongot micellás vízzel és helyezzük pár másodpercre szemünkre, pilláinkra, hogy elkezdje leoldani a festéket, majd gyengéd mozdulatokkal, elkerülve az erős dörzsölést, távolítsuk el a festéket pilláinkról.
  2. Második lépésként masszírozzuk át bőrünket és pilláinkat egyaránt egy géles vagy habzó arclemosóval, hogy az apróbb szennyeződéseket és a micellás vizet is maradéktalanul eltávolítsuk arcunkról. 
Közeli kép egy szemről és a szempillákról

A szempilla ápolásában a hangsúlyt az alaposságra és a gyengédségre kell helyezni

Ápoljuk szempilláinkat!

Bőrünk ápolása napjainkra szinte természetessé vált, azonban, ha szempilláinkat szeretnénk megerősíteni, esetleg növekedésüket serkenteni, elengedhetetlen külön figyelmet szentelnünk nekik. A pillák gondos ápolása ugyanis megelőzheti a szálak töredezését és mérsékelheti hullásukat, így eredményezve dúsabb összhatást.

Természetes olajok használatával, mint például a mandulaolaj és a kókuszolaj, erősebbé és fényesebbé varázsolhatjuk száraz és gyenge szempilláinkat, míg a ricinusolaj használata nem csak hajunk növekedését serkentheti, de dúsabb és hosszabb pillákat is eredményezhet.

Egy tiszta szempillaspirál vagy fültisztító pálcika segítségével kenjük be pilláinkat egészen a tövektől haladva az értékes olajok egyikével, hagyjuk hatni néhány órán keresztül, majd mossuk le bő langyos vízzel. Pár hét múlva már szemmel látható eredményeket tapasztalhatunk.

Kerüljük a szempillagöndörítő gyakori használatát!

A külső fizikai hatások, mint például szemünk dörzsölése vagy a szempillagöndörítő túl gyakori használata nagyon roncsolhatják pilláinkat, elsősorban töredezéshez, majd a szálak kihullásához is vezethetnek.

Igyekezzünk elkerülni szemünk dörzsölését, valamint csak a különleges alkalmakkor használjunk szempillagöndörítőt. A hétköznapok során emeljük meg szempilláinkat inkább egy erre kifejlesztett göndörítő szempillaspirál segítségével, amellyel nagyon hasonló hatást érhetünk el kisebb fizikai igénybevétellel. 

Kerüljük a műszempillák használatát!

Különleges alkalmakkor egy soros műszempilla gyönyörű keretet adhat sminkünknek és látványosan kiemelheti tekintetünk, azonban a szépségszakértő óva int attól, hogy a mindennapok során is ezzel terheljük szemünket. A szempillaragasztók ugyanis könnyen irritációt okozhatnak szemünknek, a pillák eltávolításakor pedig könnyen kihúzhatja természetes pilláinkat is.

Forrás: Avon Fotók: Getty Images