Tökéletes szempillaspirál? Létezik

2024. május 15.
Tökéletes szempillaspirál? Létezik. Néhány tippel segítünk, hogy mit és hogyan kenj a buja, hosszú, csomómentes pillákért.
tokeletes-szempillaspiral

A szépen festett pillák hangsúlyosabbá, nyitottabbá és határozottabbá teszik a tekintetet. Tényleg csak pár mozdulat, és kipihentebbnek, összeszedettebbnek tűnhetünk a szálakat színező, megemelő, dúsító vagy épp göndörítő, tökéletes szempillaspiráltól.

Lássuk, hogy mik a fő szempontok, ha a dolgos hétköznapokra keresünk ideális szempillaspirált, és a praktikákat.

Legyen tartós

Válasszuk azokat a formulákat, amelyek nem kenődnek, nem maszatolódnak, nem peregnek le. Főleg annak lényeges ez, aki stressz hatására gyakran dörzsöli az arcát, a szemkörnyékét, vagy akinek a mélyen ülő szeme miatt a pillái érintik a szemhéját.

Figyeljünk a fejre

Hogy milyen kialakítású szempillaspirállal dolgozunk szívesen, az leginkább ízlés dolga, de általánosságban azért elmondható, hogy a vékony és az elkeskenyedő kefékkel precízebbek lehetünk, könnyebben hozzáférhetünk a rövidebb szálakhoz is. Az egyébként is dús pillákat vastagabb, tömöttebb kefével praktikusabb festeni.

Csomó nélkül

Ahhoz, hogy ne tapadjanak össze a szálak és ne alakuljanak ki csomók, az kell, hogy ne legyen túl sok festék a kefén – húzzuk le a szempillaspirál tubusának száján a felesleget. Ha mégsem elég sima a végeredmény, azt mielőbb, még a festék száradása előtt korrigáljuk egy tiszta szempillakefével, egyszerűen fésüljük szét vele a szálakat.

Íveljen szépen

A festék göndörítő hatása jobban érvényesül, ha közvetlenül a szálak tövétől visszük fel azt (ha csak a végekre kerül belőle, inkább csak elnehezíti és lehúzza a pillákat). Óvatosan illesszük a szempillaspirál keféjét a pillasor tövébe, és lassú, egyenletes mozdulattal húzzuk végig a szálakon. A „rápislogás” nem jó technika!

Rétegezzünk ügyesen

Még jobban kiemelhetjük a pilláinkat, ha több rétegben ejtjük meg a szempillaspirálozást. Munkahelyre kettő elég lesz, annál több már csak a party lookhoz illik. Ne várjunk túl sokat két réteg felvitele között, mert ha megköt a festék, akkor könnyebben csomósodik és tapad.

Fotó: Getty Images

A cikk teljes verzióját a Marie Claire legújabb lapszámában olvashatod el!