Ezért adj esélyt az arctisztító olajnak!

2021. július 14.
A koreai szépségápolás - és a double-cleansing (dupla tisztítás) műfaj - elterjedésének köszönhető, hogy az arctisztító olajak egyre felkapottabbá válnak.

olaj

Igaz, az olajra – a többi arctisztító könnyűségével, habosságával szemben – sokan még mindig egy sűrű, nehezen kezelhető anyagként tekintenek, ám a valóságban az arctiszító olaj nem pontosan az, aminek látszik.

A fő különbség az arctisztító olajak és a arctisztítók között az összetevők listájában található.”Az arclemosók, különösen azok, amelyek habzanak vagy haboznak, olyan felületaktív anyagokat és habzó vegyszereket tartalmaznak, amelyek emulgeálják a szennyeződéseket és az olajakat, és segítenek vízzel lemosni őket. Ezzel a természetes olajak egy részét is eltávolítják a bőrről – magyarázza Dr. Robyn Gmyrek, az Union Square Dermatology bőrgyógyásza. Az arctisztító olajak ezzel szemben olajat használnak, hogy a szennyeződést, faggyút és a többi olajat a bőrről és a pórusokból eltávolítsák. Ezzel a megoldással marad némi olaj a bőr felületén.

Az olajat két percen keresztül ajánlott a bőrbe masszírozni, majd nedves törlőkendővel eltávolítani. Számtalan bőrgyógyász a kettős arctisztítást javasolja, vagyis első körben olajjal tisztítaná meg a bőrt, hogy a bőr védőrétege ne sérülhessen, és csak ezután használna más arctisztítót. A szakemberek a tiszta – organikus, vegán, cruelty-free, rövid összetevő listával rendelkező – arctisztító olajak mellett teszik le voksukat.

Forrás: Today Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!