Salma Hayek egészen extrém helyre keni a szempillaspirált

2024. március 03.
Már lassan könyvet írhatna Salma Hayek az ősz hajszálak elfedésének házi praktikáiról. Legújabb trükkje azonban minden eddigi ötletén túltesz. Mutatjuk videón is, ahogy szempillaspirállal tüntette el átmenetileg a fehér hajszálakat.
Salma Hayek szempillaspirál ősz haj
  • Ha ősz hajszálak elfedéséről van szó, Salma Hayeknél valószínűleg nem létezik kreatívabb ember.
  • A szempillaspirál alternatív felhasználási módját mutatta meg Salma Hayek.
  • Nem szégyelli az ősz hajszálakat Salma Hayek, de néha úgy dönt, átmenetileg elfedi őket, például szempillaspirállal.

Már nagyon sokszor bizonyította Salma Hayek, hogy egyáltalán nem szégyelli az ősz hajszálakat. Többször nevezte már a bölcsességhajának a fehér szálakat. Ám azt is tudja, hogy nem árt nyitva hagyni a lehetőséget arra az esetre, ha éppen szeretné elfedni őket átmenetileg. Ezúttal sem a hagyományos hajfestési módszerekhez fordult Salma Hayek: szempillaspirált használt. 

Ősz hajszálak elfedése festés nélkül Salma Hayek-módra

„Mutatok egy trükköt, hogyan tüntethetjük el az ősz hajszálakat festés nélkül – mondta Salma Hayek, miközben épp a szépségstáb dolgozott rajta egy fotózáson. – Amikor nincs segítségem, egyszerűen szempillaspirált kenek rá.”

Hayek meg is mutatta egy Charlotte Tilbury Pillow Talk Push Up Lashes szempillaspirállal, hogyan fedhetjük el festék nélkül az ősz hajszálakat. „Nem csak azért jó, mert minden apró lázadó égnek álló fehér hajszálat befed a szempillaspirál, de szépen lesimítja és a helyén is tartja a hajat” – mondta el Hayek, miért olyan praktikus szempillaspirállal befesteni az ősz hajszálakat.

Mi van, ha nincs olyan sötét hajunk, mint Salma Hayeknek?

Szerencsére akkor is van megoldás, ha nem olyan sötét a hajszínünk alapvetően, mint Salma Hayeknek, hiszen a szempillaspirálos módszer igaziból ezzel működik csak jól. Miguel Martin Perez, Hayek stylistja a L’Oréal Professionnel Hair Touch Up nevű hairspray-t használja egyébként a színésznőnél is. Ez tulajdonképpen egy hajsmink, ami természetes módon fedi el a hajszálak tövénél felbukkanó őszülő részt is, és mindenki megtalálja a saját hajszínéhez igazodó árnyalatot.

Hogyan használhatjuk a szempillaspirált ősz szálak elfedésére?

Fontos tudnunk, hogy mindennapos használatra még Salma Hayek sem javasolja a szempillaspirált. Egy másik lényeges szabály, hogy ha bekentük a hajunkat, ne használjunk hővel járó hajformázást, mert ráolvadhat a hajszálakra. És az is nagyon fontos, hogy lefekvés előtt ahogy a szempillánkról, úgy a hajunkról is távolítsuk el a festéket.

Forrás: Allure, fotó: Getty Images