Így sűrítsd be a szempilláidat!

2023. szeptember 26.
A tekintetet sejtelmesen keretező dús, hosszú, sötét szempillák pótlás, lifting vagy festés nélkül – lehetséges? Szakértővel jártunk utána, milyen módjai vannak a természetes szempillanövesztésnek.
szempilla-surites

„Az, hogy kinek hány szál, milyen színű, hosszúságú szempillája van, pontosabban lehet, az genetikailag adott – kezdi Tombor Sarolta sminkmester. – Semmilyen szertől nem lesz több pillánk, mint ahány szőrtüsző található a szemhéj bőrében. Ám ez nem jelenti azt, hogy a modern szempillanövesztő és -ápoló szerekkel nem tehetjük látványosabbá a tekintetünket, ezek ugyanis abban segíthetnek, hogy kihozzuk a szempillákból a maximumot – mind az élettartamukat, mind a minőségüket illetően. A szálaknak van egy növekedési szakasza, ezt egy stagnáló követi, majd kihullanak, és a szőrtüsző pihenő fázisa után új szál kezd növekedni. A készítmények hatóanyagai segítenek tovább megtartani a pillákat és lerövidíteni a pihenő fázist, így valóban dúsabb lehet a szempillánk, hiszen több szál lesz éppen a »helyén«. Az ápoló összetevőktől pedig a szálak rugalmasabbak és hidratáltabbak lesznek, emiatt kevésbé töredeznek, jobb lesz a tartásuk, vagyis a megfelelő termékek rendszeres használatával a pillák valóban – valamelyest – hosszabbak lehetnek.”

A ricinus csodát tesz?

Gyakran hallani, hogy túlszedett szemöldökre, megritkult szempillára ricinusolajat ajánlanak. A sminkmester szerint az ápoló hatása valóban jót tehet a szálaknak, de inkább csak a szemöldök vagy a haj esetében, a szembe jutva ugyanis gyulladást, irritációt okozhat. A szem közvetlen közelében maradjunk inkább a bőrgyógyászatilag tesztelt, biztonságos termékeknél.

Csak finoman!

Azzal is sokat tehetünk a pilláinkért, ha alaposan, de kíméletesen tisztítjuk őket. Fontos, hogy éjszakára ne maradjon se a szálakon, se a szemhéj bőrén festék. Az olajos lemosóval bőségesen átitatott vattapamacsot tartsuk a szemen egy ideig, hogy feloldódhasson a smink, majd lassú, gyengéd, egyirányú mozdulatokkal távolítsuk el – dörgölni tilos! A vízálló szempillaspirál mindennapos használata nem ajánlott: erősen száríthat és nehéz lemosni, így sokkal nagyobb az esélye a szálak kihullásának, töredezésének.

1. Grow & Fix szemöldök- és szempillanövesztő zselé Mádara 9490 Ft
Formázza és fixálja a szemöldököt, dúsítja és hosszabbítja a pillákat a benne lévő peptideknek, koffeinnek és rókagomba-kivonatnak köszönhetően.

2. Szempillanövesztő szérum Derma-Luxelash 16 990 Ft
Gyorsítja a szempillák növekedését, meghosszabbítja és rugalmasabbá teszi őket, megelőzi a kihullásukat.

3. Grow Like a Boss Lash & Brow Growth szérum Essence 1949 Ft
Láthatóan hosszabb és teltebb pillákat, vastagabb és tömöttebb szemöldököt ígér. A kétféle applikátorral mindenhová könnyen felvihető.

4. High Impact Lash Amplifying szempillaszérum Clinique 19 290 Ft
Éjszakai kényeztető szérum, amely rendszeres használattal hosszabb, dúsabb és sötétebb pillákat eredményez.

5. Cils Booster revitalizáló szempillaszérum Lancôme 18 490 Ft
Aminosavas ampullával gazdagított összetétele megerősíti és revitalizálja a szempillákat.

6. Eyelash Builder szérum Christian Breton 9790 Ft
Használható primerként a szempillaspirál alá és éjszakai szérumként a szálak erősítésére. Véd a napsütés káros hatásaitól is.

7. Wonder’Serum szempilla- és szemöldökápoló Rimmel 2799 Ft
Tápanyagokban gazdag összetevőinek hála akár négy hét alatt látványosan megerősíti a szálakat.

Szöveg: Rózsa Ágnes Fotó: Getty Images 

Ez a cikk a Marie Claire korábbi lapszámában is megjelent.