Pedikűr otthon: őszi turbó szépítés a meggyötört lábaknak

2024. szeptember 18.
A hosszúra nyúlt nyár, a kánikula sokak lábfejét alaposan kikezdi. Egy jó otthoni pedikűr rutinnal nagyon sokat tehetünk a lábfejünk szépségéért és egészségéért.

Az őszi hónapok során sokan azt vehetik észre, hogy a lábfejük szárazabb, kellemetlenebb tapintású a megszokottnál. A magas hőmérséklet és az izzadás sajnos növeli a bőr kiszáradásának és a bőrkeményedések kialakulásának esélyét.

Persze nem csak a talpunk, a lábfejünk felső részének bőre is könnyen kiszáradhat, köszönhetően a nyári hónapok alatti gyakori és erős napfénynek. Ugyanígy problémát jelenthet a vakációszezon alatt általánosnak tekinthető homokos, sós vizes vagy éppen klóros medencevizes környezet.

Az alapos és rendszeresen pedikűr és láb szépségrutin fontossága ilyenkor felértékelődik, érdemes hát áldozni rá az időnkből, és néhány eszköz beszerzése után rendszeresen szépíteni otthon a lábfejeinket.

1. Hidratáljunk

A legfontosabb, hogy beszerezzünk egy magas hatóanyag-tartalommal (például ureás) bíró szuper lábápoló krémet a pedikűr rutinunkhoz. Ha tényleg rendszeresen alkalmazzuk, érezhetően puhábbak lesznek a lábfejeink. Érdemes az éjjeliszekrény közelében tartani, és miután alaposan bekentük a lábfejünket, akár zoknit is húzhatunk rá.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Eucerin (@eucerin) által megosztott bejegyzés

2. Mint a profik

Ha tényleg rendszeresen szeretnénk beiktatni a pedikűr rutint az életünkbe, érdemes befektetni a nekünk fontos és valóban szükséges eszközökbe. Egy minőségi körömvágó, egy lábreszelő, egy körömreszelő, és természetesen a körömágyápoló kiegészítő eszközök is részei lehetnek az otthoni pedikűr szettünknek. Ma már remek otthoni elektromos eszközöket is kínálnak a gyártók. Ami pedig a lábápoló termékeket illeti, jöhetnek a lábradírok, a fürdősók, a hámlasztó zoknik és a lábmaszkok is a már említett „alap” hidratáló lábkrémek mellett.

@dreamworldproducts

Show your feet some TLC 🤍💅 Our 6-Piece Pedicure Kit comes with everything you need for your DIY pedi 😇 Available at your local beauty supply store 💄 Hit the 🔗 in our bio & use our store locator to find a shop near you! #localbeautysupplystore #athomepedicure #diypedicure #footcare #dreamworldproducts #salonathome #pedicurekit #pedicuretools #pedicureathome #beautysupplystore

♬ Lovin’ Tonight – Infamous Beats Instrumentals

3. Pedikűr, de milyen gyakran?

Hetente egyszer érdemes egy alaposabb lábszépítésre felkészülni. Kényeztessük a lábainkat egy meleg lábfürdővel, adhatunk hozzá relaxáló vagy éppen nyugtató fürdősót vagy illóolajokat is. Ennek a pedikűr rutinnak része lehet a hámlasztás, bőrradírozás is, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket és elősegítsük a bőr regenerálódását.

@fiorabeauty

do it yourself. 🦶🏻🦶🏻🦶🏻 follow us for more….. #homeremedies #naturelleceylon #srilankan_tik_tok🇱🇰 #foryou #beauty #foryoubeauty #fypシ #fyp #tips #pedicure #moreviews

♬ Happy Mood – AShamaluevMusic

4. Állapotfenntartás

pedikur

A rendszeres pedikűr hosszú távon is jó befektetés

Figyeljünk arra, hogy a pedikűr rutin után is megőrizzük a lábfejünk szépségét. A körömlakkok alá mindig vigyünk fel alapozó réteget, ez megvédi a körmeinket a színanyagoktól és kevésbé is szárad ki. A hétköznapokon mindig válasszunk megfelelően szellőző és kényelmes cipőket. Hosszú távon meg fogja hálálni a lábfejünk szépsége, ha ezzel elkerüljük a lábfej túlzott izzadását és a gombásodást.

Fotó: Getty Images