Hámlasztó zokni: a nyár slágere, de ezekre figyelj!

2024. július 11.
A hámlasztó zokni évek óta nagy kedvenc az otthoni bőrkeményedés-eltávolításban. Megnéztük, hogy a többnyire a lábfejre húzható zokni formában érkező bőrhámlasztó formulák esetében mi mindenre is érdemes figyelnünk.
Hámlasztó zokni bőrkeményedésre

Jó húsz éve még nem gondoltuk, hogy egyszer ide is eljutunk. Azaz, hogy az egészen makacs bőrkeményedésekkel is hatékonyan felvehetjük a harcot az otthonunkban, anélkül, hogy pedikűröshöz kellene mennünk.

Természetesen vannak súlyosabb, vagy már-már extrém esetek, amikor csakis szakértő kezek által tud fellélegezni, felfrissülni a lábunk. De tény, hogy a modern bőrkeményedés-eltávolító készülékek és a hagyományos sarokreszelők egész hadának nagyon komoly konkurenciát jelentenek az egyre népszerűbb, babapuha talpakat ígérő hámlasztó zoknik.

Bőrhámlasztó zokni mánia

Szinte hétről hétre jelennek meg újabb márkák ebben a szektorban, és egyre több szépségbrand egészíti ki kínálatát hámlasztó zoknival. Az interneten olyan széles a kínálat, hogy mindenképp érdemes fejest ugranunk vásárlás előtt az összetevők és a vásárlói vélemények tengerébe, hiszen tényleg nagyon sok eltérő terméket kínál a piac.

Cuki, vagy éppen nagyon elegáns csomagolás? A megjelenésük egészen sokszínű, de a hatásuk gyakorlatilag szinte ugyanaz. Mindegyik hámlasztó zokni kíméletes és kényelmes megoldást kínál arra, hogy visszaállítsuk lábfejünk és talpunk egykori babapuha állapotát.

@engr.mercy.bless

bye bye dry skin ✨ #footpeelmask #footmask #fyp

♬ Cute – Aurel Surya Lie

A hámlasztó zoknik csúcsszezonja gyakorlatilag már javában tart, de tény, hogy télen is érdemes lehet bevetni (de ne essünk túlzásba, kell pár hónap pihenés), ha úgy látjuk, hogy a bőrkeményedéseink állapota megkívánja ezt. Fontos ugyanakkor számolnunk azzal, hogy terméktől függően a fontos alkalmak előtt egy-két héttel kell alkalmaznunk.

A bőrhámlasztó lábszérumok hatóideje után napokig, vagy akár egy hétnél is hosszabban tartó hámlási időszakkal kell számolnunk (talán meg sem kellene említenünk, hogy ilyenkor szerencsésebb és esztétikusabb is zárt cipővel közlekedünk a nagyközönség előtt).

De lássuk, hogyan is hozhatjuk ki a legtöbbet egy hámlasztó zokniból!

A legfontosabb tippek a hámlasztó zoknik használatához

1. Le a körömlakkal!

Amennyiben sima körömlakkot viselünk, számoljunk azzal, hogy a legtöbb hámlasztó zokni kikezdi a körömlakkokat. Előtte le is moshatjuk, de persze, ha nem zavar bennünket a kopottas látvány, elég a hámlás utáni időszakban lemosnunk és új, friss réteg körömlakkot felvinnünk.

2. Lábáztatás

hamlaszto-zokni

A hámlasztó zokni esetében az „after-care” része a lábáztatás

Érdemes a lábunkat a kezelés előtt beáztatni, felpuhítani a bőrt. Igaz ez az alkalmazás utáni időszakra is, amikor a bőrünk már hámlik. Sokat hozzátesz a hámlási folyamatok gyorsaságához.

3. Ne siessük el!

Tartsuk be a csomagoláson lévő használati utasítást. Minden formula más, így nem véletlenül szerepel minden terméken más-más javasolt alkalmazási idő. Ne izegjünk-mozogjunk a hámlasztó zokni felhúzása után, és olyankor húzzuk fel, amikor valóban belefér ez a művelet az időnkbe.

4. Türelem

A hámlasztó zoknik bevetése után is fontos a türelem, akár négy-hét napba is beletelhet, míg elkezd hámlani a bőr. Van, akinél még többe is. A lényeg, hogy kitartóan áztassuk mindennap egy kicsit, és semmiképp se húzogassuk, nyúzzuk a hámló bőrfelszínt. Várjuk meg, míg magától zajlik le a folyamat.

5. Tabuk

Ne használjunk testápolót vagy más olajalapú hidratálót a lábfejünkre ilyenkor, hiszen a formulájukban lévő olaj befolyásolhatja a láb hámlási folyamatát. Helyettük használjunk inkább vízbázisú termékeket.

hamlaszto-zokni

A hámlasztó zokni eredményére érdemes hidratáló maszkokkal vigyázni

6. Hidratáló maszkok

Ha már előbukkant a selymesen puha bababőrünk a hámlasztó zokni alkalmazása után, érdemes támogatni a bőr hidratáltságát, hogy ne térjenek olyan hamar vissza a bőrkeményedések. A nyitott nyári papucsokban, szandálokban sokkal inkább ki van téve a lábfejünk bőre a környezeti hatásoknak. Ellensúlyozzuk mindezt hidratáló, lábápoló maszkokkal.

Fotó: Getty Images