A legszuperebb nyári borsmenta pakolás zsíros bőrre – Lampért Zsófia újságíró

2019. július 15.
Szépségsorozatunkban kollégáink vallanak a nyárhoz, és a nyári „csúcsformához” fűződő tapasztalataikról, érzéseikről, vagy épp ellenérzéseikről őszintén. Lampért Zsófia újságíró, bár nem vallja magát kifejezetten szépségfanatikusnak, remek praktikus tippekkel szolgál, köztük kedvencével, a borsmenta pakolással.

Aki válaszol:
Lampért Zsófia újságíró-szerkesztő

Kedvenc nyári fotóim:


Ez a homokozóban ülős, mert minden benne van, amit egy anya a nyártól kívánhat. Ha csak tíz percig tart is ez az idill.

A hajmosós szintén egyik kedvenc nyári képem… Nyáron iszonyat jól esik egy hajmosás, ráadásul pancsolásnak és anya-lánya programnak sem utolsó.

A nyári bombaformát sokan, sokféleképpen értelmezzük, vagy épp sehogy… Te melyik típusba tartozol?

Alkatilag alkalmatlan vagyok a kampányszerű sportolásra és a diétázásra, viszont a mozgás létszükséglet számomra, így a jóga hetente hatszor az év minden időszakában az életem része, ahogy az egészséges, zöldség alapú táplálkozás is. Ami a nyarat megkülönbözteti az év többi részétől szépségápolásban, hogy ilyenkor előkerül a Lush Mask of Magnaminty arcpakolása. Iszonyatosan zsíros a bőröm még így negyven felé is, ráadásul a nyár nagy részét a játszótéren töltöm a gyerekekkel, így érzem, ahogy a homok és por réteget képez az arcomon, beleragadva a naptejbe. Ezért hetente egyszer felkenem a zöld maszkot az arcomra, és alaposan letisztítom vele a bőröm. Ráadásul hihetetlenül jól esik a kánikulában, ahogy a borsmenta hűsít. De ezt csak tényleg zsíros bőrűek próbálják ki, mert nagyon szárít.

Mi a legjobb, és mi a legpocsékabb a kánikulában szépség téren?

Mivel rendkívül lusta vagyok a szépítkezéshez, sosem sminkelek, nem használok körömlakkot, nem kenek semmit a hajamra, csak megmosom, és be sem szárítom, így nekem a legnagyobb trauma a nyár beköszöntével, hogy szőrteleníteni kell folyamatosan és rendesen. Nem lehet ellógni.
Azt viszont nagyon szeretem a nyárban, hogy a mezítlábazás és a nyitott, kényelmes szandálok miatt a pedikűrösnek sokkal kevesebb feladata van, mint télen, a bőrkeményedések nem alakulnak ki olyan könnyen.

Ért bármilyen szépségtrauma felnőtt korodban nyáron, amiből sokat tanultál?

A dús és erős haj azzal jár, hogy az embernek a karján is jól láthatók a szőrszálak. Világéletemben zavart, de csak életemben egyszer epiláltam le a karomat, egy körülbelül 15 évvel ezelőtti verőfényes nyári délutánon. Brutálisan begyulladt, és hetekig tartott, mire nem fájt és nem vöröslött. Utána már csak a befelé növő szőrszálakkal kellett megbirkózni. Azóta már egyáltalán nem zavarnak a szőrszálak.

Mi az a három beauty must have, amit mindenképp elviszel a nyaralásra?


Bioderma Photoderm Kid 50+ naptej, mert iszonyatosan fehér és érzékeny bőröm van, képtelen vagyok lebarnulni. És így ez az egyetlen fajta naptej tökéletes az egész családnak. Lush Coalface fekete szappan, mert a zsíros bőrömre ez a szappan vált be legjobban az arcmosásra, remekül egyensúlyban tartja. Stadelmann Rózsa-teafa hidrolátum, mert ez remek a napégésre, csípésre, hűsít és gyulladáscsökkentő.

Lush Coalface

Három tanács, amit továbbadnál a lányodnak a nyári szépségrutinra vonatkozóan.

Mindig használj naptejet. Legyen egy hosszú, lenge szoknyád arra az esetre, ha ellógod a lábszőrtelenítést. Vágass egy jó bob frizurát, hogy a hajad ne melegítse a nyakad!

Van bármilyen praktikus ketyere, őrült nyári beauty trend, amit az Instagramon láttál, és kipróbálnál?

Sajnos ezekre én lusta is vagyok, meg félek is tőlük.