Cindy Crawford erre az 5 perces szépségtrükkre esküszik a narancsbőr ellen

2024. szeptember 26.
Az 58 éves szupermodell Cindy Crawford úgy gondolja, hogy a száraz testkefélés a legalulértékeltebb szépségtrükk, ami ráadásul segíthet megszabadulni a narancsbőrtől.
Ez Cindy Crawford 5 perces szépségtrükka narancsbőr ellen
  • Cindy Crawford erre az 5 perces szépségtrükkre esküszik.
  • A száraz testkefélés lényege, hogy a lábujjaktól a nyakig puha sörtéjű kefével átdörzsöljük a testünket.
  • Ez a módszer hatékonyan veszi fel a harcot a narancsbőr ellen és szebbé varázsolja a bőrt.

A módszer, amire Cindy Crawford esküszik, nem más, mint a garshana, egy hagyományos ájurvédikus gyakorlat (a szanszkrit szó dörzsölést vagy súrlódást jelent). Ez a száraz testkefélés több ezer éves múltra tekint vissza és először az ókori egyiptomiak gyakorolták.

Cindy Crawford szépségtrükkjének fő célja a keringés fokozása, a lomha nyirokrendszer serkentése, ami egyúttal segít megelőzni a vízvisszatartást. Ha azonban rendszeresen végzik, legalább napi szinten 5 percig reggeli zuhanyozás előtt, segít csökkenti a narancsbőrt, fokozza az emésztést, és ragyogóbbá teszi a bőr felszínét.

Az 58 éves Cindy Crawford szerint ez a leginkább alulértékelt wellness rutin. „Megszállottja vagyok a száraz testkefélésnek” – mondta a szupermodell nemrégiben, a Who What Wear-nek adott interjújában. „Szerintem nagyszerű a nyirokrendszerednek és a bőrödnek is.”

  „Miközben alszunk, a méreganyagok felhalmozódnak a nyirokrendszerben, főleg a bőr alatt, amelyeknek aztán a nyirokcsomókhoz kell utazniuk, hogy távozhassanak” – mondja Alexandra Soveral a holisztikus módszerek szakértője, aki szerint valóban működik ez a szépségtrükk.

„Amikor nem alszunk eleget vagy elég jól, ez a folyamat nem fejeződik be teljesen, ezért fáradtan és puffadtan ébredünk. A száraz testkefélés segíti a méreganyagok nyirokcsomókba történő jutását, lehetővé téve a bőr és az alatta lévő szövetek méregtelenítését.” – magyarázza tovább Soveral a szépségtrükkel kapcsolatban.

Hogyan végezzünk el Cindy Crawford szépségtrükkjét a száraz testkefélést?

  • Söprő mozdulatokkal kezdjük mindkét láb aljától, és haladjunk felfelé a lábainkon.
  • Menjünk végig a karjainkon is, a tenyértől kezdve egészen a hónaljig.
  • A hasunkon felfelé haladjunk a szív felé és ne felejtsük el a hátunkat is átkefélni.
  • A nyaknál viszont lefelé végezzük a söprő mozdulatokat, egészen le a dekoltázsig.
  • Utána ugorjunk be a zuhany alá, majd vigyünk fel nyugtató olajokat a nedves bőrre.

Forrás. Telegraph, Fotó: Getty Images