Dry brushing – a cellulit gyilkos

2019. június 05.
Szépségbloggerünk, Peonilla ezennel a szárazkefe masszázs előnyeiről, mikéntjéről és a bőrre, valamint nyirokrendszerre gyakorolt jótékony hatásáról mesél nektek.

Mi az a szárazkefe masszázs?

A dry brushing, azaz magyarul szárazkefe masszázs óriási trend jelenleg, pedig egy ősrégi módszerről van szó, amit az ayurvédában is használnak. Valójában nem más, mint egy közepesen kemény sörtéjű kefével a teljes test átdörzsölése (szárazon), mely elsősorban az elhalt hámsejtek eltávolításában segít, de ezen kívül rengeteg más pozitív hatása is van.

Milyen jótékony hatásai vannak?

Segít a pórusok „tisztántartásában”, csökkenti gyulladásokat, a pattanások megjelenését, javítja a vér- és nyirokkeringést, erősíti a kötőszövetet, gyorsítja az anyagcserét és a méregtelenítést. Ezáltal a narancsbőrös tüneteket is hatékonyan eltünteti. A bőr hatására simább, puhább, feszesebb, tisztább és egyenletesebb lesz.

Hogyan csináld?

Mindig zuhanyzás előtt szánj erre a műveletre 3-4 percet. A legjobb, ha minden nap, de legalább heti 2-3-szor tudsz rá egy kis időt szakítani. A frissítő, energizáló hatása miatt reggel nagyon jól tud esni, de este is végezheted, azért természetesen fogsz tudni aludni tőle. Én is igyekszem minden nap átdörzsölni a testem. Onnan tudom, hogy mennyire látványos a hatása, hogy ha kihagyok pár napot, máris látom, hogy valahogy nem olyan a bőröm textúrája, és a hátamon is ismét felbukkan egy-két nem szívesen látott pattanás.

A szárazkefe masszázst kezdd a lábfejednél. A szív irányába mutató, simító mozdulatokkal haladj az alsó-, majd felső lábszáradon. Jöhet a popsi, a karok (a kézfejtől a vállig), a hónalj, majd a hát. Mindig a szív irányába. A has és a mellkas nagyon érzékeny területek, ezért ezeket csak óvatosan simítsd át (a melleidet pedig hagyd ki teljes egészében). A művelet sehol sem kell, hogy fájjon (ha fáj, kevésbé nyomd rá a kefét), a finom bizsergő érzés a cél. Ha végeztél, zuhanyozz le, majd használd az aktuális kedvenc testápolód vagy testolajad.

Milyen kefét válassz?

A legideálisabb, ha minél természetesebb alapanyagból (pl. bambusz, kókusz, agavé) készült sörtével ellátott kefét választasz. Praktikus, ha hosszabb nyele van, amivel a hátad középső részét is könnyen eléred, de természetesen ez egyéni preferencia. Nekem egy ehhez hasonló kefém van , de itt és itt is találsz hasonlóan jókat.

Mikor ne végezd?

Sérült, irritált, extrém érzékeny, napégett vagy pl. ekcémás bőrön semmiképpen ne végezz szárazkefe masszázst, ugyanis ronthat a tüneteken és fokozhatja az irritációt, felsértheti a bőrt.

Fotó: Profimédia – Red Dot