Orosz manikűr: gyönyörű, de vajon veszélyes?

2024. szeptember 26.
Az orosz manikűr látványos és elegáns, de akadhatnak veszélyei. A szakértők szerint a legfontosabb, hogy megfelelő szakembert válasszunk!
Orosz manikűr veszélyes
  • Egyre népszerűbb az orosz manikűr.
  • A módszernek köszönhetően ritkábban kell látogatnunk körmösünket.
  • A szakértő szerint előfordulhatnak veszélyek is.

Egyre nagyobb népszerűség övezi az orosz manikűrt, szinte futótűzként terjed a rajongás, mely övezi. De mi is ez pontosan? És vajon tényleg veszélyes, mint ahogy sokan vélik?

Mi is az orosz manikűr?

Az orosz manikűrt száraz vagy víz nélküli manikűrnek is hívják, mivel nem használnak hozzá áztatást. A hagyományos manikűrnél az első lépés a körmeidet vízbe lógatni, hogy megpuhítsd a körömágyat, és eltávolítsd a szennyeződéseket. Az orosz manikűrnél viszont a körmös rögtön egy elektromos reszelővel kezd dolgozni.

Mazz Hanna manikűrös, a Nailing Hollywood ügynökség vezetője szerint az orosz manikűr lényege a precíz körömágykezelés és a tökéletes lakkfelvitel. Azok számára lehet ideális, akik szeretik a részletgazdag körömápolást, és csak viszonylag ritkán szeretnének ellátogatni körmösükhöz.

Hogyan zajlik a folyamat?

Először a körmödről eltávolítanak minden korábbi terméket (lakk, gél, hosszabbítás stb.), majd az elektromos reszelő segítségével alaposan átdolgozzák a körömágyadat. Ha már volt részed dip manikűrben vagy akrilkörmökben, akkor ismerős lehet számodra az elektromos reszelő használata, de az orosz manikűr még ennél is tovább megy.

A technika célja, hogy a körömágy és a bőr tisztítása révén a körömlakk minél közelebb kerüljön a körömágyhoz, ez ugyanis lassabb lenövést eredményez, ezáltal hosszabb időn át ápoltnak tűnik a körmöd. A pontos és tiszta lakkfelvitel elérése érdekében a körömágy területe tökéletesen sima és tiszta lesz.

Az orosz manikűr gyönyörű eredményt ad, de fontos, hogy milyen szakembert választasz

Az orosz manikűr gyönyörű eredményt ad, de fontos, hogy milyen szakembert választasz

Előnyök és hátrányok

Azok, akik kipróbálták, általában arról számolnak be, hogy akár egy hónapig is kitart a manikűr. „Az orosz manikűrt azért ajánlom, mert tartós, ápolt megjelenést biztosít” – mondja Mazz Hanna. „A részletes előkészítés minimalizálja a lakk felpattogzásának és elválásának esélyét” – teszi hozzá.

Más körmösök viszont úgy vélik, hogy túl sok időt vesz igénybe, és nem feltétlenül éri meg. Sonya Meesh, egy New York-i manikűrös szerint ez a technika „időigényes”, és szerinte nem mindig szükséges ilyen részletes munka a tartós eredményhez. Ráadásul, ha a körmös túlságosan eltávolítja a körömágyat, az természetellenes hatást eredményezhet.

Beszéljünk a biztonságról!

A TikTokon látott videók gyakran látványosak, de vajon tényleg biztonságos ez a technika? A körömágy finom bőrének eltávolítása miatt nagyon fontos, hogy a manikűrös megfelelően képzett és gyakorlott legyen. Érdemes utánanézni a munkáinak és a róla írt véleményeknek, mielőtt bejelentkezel egy ilyen kezelésre, és ellenőrizni, hogy a szalonban megfelelően sterilizálják-e az eszközöket.

Erre leginkább azért van szükség, mert a bőrgyógyászok szerint a körömágy eltávolítása növeli a fertőzések kockázatát, mivel a köröm és a bőr közötti védőréteget megzavarja. Ha tehát fájdalmat vagy kellemetlenséget érzel a kezelés során, azonnal szólj a manikűrösnek, vagy akár hagyd is félbe a kezelést. Az egészséged mindig fontosabb, mint egy tökéletesen ápolt köröm.

Az orosz manikűr tehát egy különleges, látványos technika, amely tartós, ápolt megjelenést biztosít, ha profi szakember végzi. Azonban a technika bonyolultsága és az esetleges kockázatok miatt nem árt megfontoltan dönteni, mielőtt belevágnál.

Forrás: Allure, Fotók: GettyImages