Ilyen legyen a körmöd, ha azt akarod, hogy több randira hívjanak el

2024. február 18.
A black nail theory még a fekete manikűr jelentését boncolgatta, az újabb trend azonban elárulja, milyen színűre kell festenünk körmeinket, ha szeretnénk sikeresebbek lenni a randizás terén.
Ilyen színűre fesd a körmeidet, ha többet akarsz randizni

Bizonyára mindenki hallott már a színeknek tulajdonított általános jelentésekről, azzal azonban eddig kevesebbet foglalkoztunk, hogy pontosan mit is üzennek a színek a körmeinken. Márpedig a TikTok-felhasználók szerint nagyon is sokat számít, hogy milyen színt választunk a manikűrünkhöz.

A black nail theory, vagyis a feketeköröm-elmélet volt az első trend a témában. Ezzel kapcsolatban azt állapították meg, hogy a fekete körmök segíthetnek fokozni a magabiztosságunkat, ugyanakkor érdemes vigyázni velük, hiszen így könnyen akár megközelíthetetlennek, „ijesztőnek” tűnhetünk a potenciális partnerek szemében. Most azonban újabb köröm témájú trend vette be a közösségi média platformot, ami ezzel épp ellentétes hatást ígér, vagyis elárulja, milyen színű manikűrrel tűnhetünk a legcsábítóbbnak. 

Randira hívó körmök

Ez nem más, mint a red nail theory, vagyis a piros köröm elmélet, ami egyúttal el is árulja, hogy melyik színről van szó. A piros köröm az egyik legklasszikusabb és legrégebbi trend, amit mai napig rengeteg nő visel szívesen. Ezzel hódítottak a klasszikus Hollywood kifinomult sztárjai, de a gyakran véreskezű femme fatele-ok is, vagyis a vörös körmök egyszerre jelentik a nőiességet, a csábítást és a veszedelmes vonzerőt is.

Alapvetően is jelentéssel telített, erősen szimbolikus színről van szó, hiszen a vörös univerzálisan is a szerelem, a szenvedély és a szexualitás jelképe. A vörös körmök ráadásul az évek során maguk is a szeuxalitás és a nőiesség szimbólumaivá váltak, épp azért, mert annyi ikon viselte őket. A pirosköröm-elmélet ezért azt is kimondja, hogy a férfiak tudat alatt azért vonzódnak annyira a vörös körmökhöz, mert rengeteg vonzó, nagy hatást gyakorló női figurán látták már őket.

Vagyis a teória szerint, ha szeretnénk több sikert elérni a randizás terén és csábítóbbnak tűnni a férfiak szemében, mindenképpen a piros színt válasszuk a manikűrünkhöz.

A magabiztosságot a hegyes és vörös körmökkel manifesztálhatjuk

Piros körmök – személyre szabva

Az elmélet nem határozza meg a piros körmök pontos árnyalatát, ehelyett azt mondja, hogy mindenki azt a színt válassza, ami hozzá a legjobban passzol. Érdemes tehát figyelembe venni a bőr- és hajszínünket, illetve a ruhatárunk árnyalatait is, illetve általában véve azt is, hogy mi illik leginkább a személyiségünkhöz. Nyugodtan közelíthetünk a narancsos, korallos árnyalatok felé, de ha úgy érezzük, a kicsit meggyesebb, bordós skála irányába is elmozdulhatunk. A lényeg, hogy azért maradjunk a pirosnál – legalábbis ha tényleg az a célunk, hogy nagyobb sikereket érjünk el a szerelmi életünkben.

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images