4 dolog, amit a manikűrösünk sohasem csinálna a saját körmeivel

2024. május 26.
A műkörmösök valószínűleg mindent láttak már, ami egy körömmel történhet. Nem csoda, ha határozott véleményük van azzal kapcsolatban, mit engednének a saját körmeikkel véghezvinni, és mit nem csinálnának soha.
Manikűrös sose tenne ilyet a körmével
  • Rengeteg kezet és körmöt látnak közelről a manikűrösök, és mindent tudnak az egészséges körmökről.
  • A körömrágásnál rosszabb dolgok  is történhetnek a kezünkkel, ezért is nem rakatna a műkörmös soha zselés műkörmöt a saját kezére például.
  • Melyek azok a dolgok, amiket sosem engednének a saját körmeikkel csinálni a műkörmösök?

Műkörmösök  és manikűrösök mondták el, melyek azok a műveletek, amiket a saját körmeikkel sohasem csinálnának. Az évek tapasztalata mondatta ezt a körmösökkel. De nem csak a különböző technikákról, hanem a higiéniáról is megvan a véleménye a körmös szakembereknek.

Ezeket sohasem csinálnák a saját körmeikkel a manikűrösök

1. Körömrágás

Valószínűleg nem kell hosszan magyaráznia a manikűrösnek, miért nem rágná a körmét soha. De nem csak azért nem vennék a szájukba a körmeiket, mert a végeredmény nem túl szép látvány. A körömrágás higiéniai szempontból sem túl okos dolog.

2. Olyan helyen csináltatni a körmünket, ahol nem látjuk, hogy fertőtlenítik az eszközöket

Az egy dolog, hogy az ollókat, reszelőket lefertőtlenítik. De vajon azt a légkeverő berendezést, ami az UV-lámpába van építve, minden kliens után kitisztítják? A manikűrösök szerint a legtöbb esetben ugyanis ez felelős azért, ha valamilyen fertőzés alakul ki a manikűröztetés után.

3. Porcelán műköröm

A manikűrösök közül többen is azt vallják, hogy a munkájuk során egyáltalán nem szerencsés, ha bármilyen műkörmöt viselnek. De a kemény porcelán műköröm végképp kellemetlen. Ráadásul ezt nehezebb is eltávolítani, mint a zselés változatot, jobban károsítja a körmöt a procedúra.

4. Otthon leszedni a géllakkot vagy műkörmöt

Adódik úgy, hogy megsérül a géllak vagy műköröm, és inkább eltávolítanánk. A lehető legrosszabb ezeknek otthon nekiesni. A műkörmös sokkal kisebb és maradandó károsodás nélkül tudja eltávolítani, mint mi otthon.

Forrás: Huffington Post, Fotó: Unsplash