Felhőmanikűr, a sztárok új kedvence – így csinálhatod meg otthon

2023. augusztus 12.
Újabb egyszerű és kifinomult körömtrend hódít a sztárok között: a felhő körmöket a tejszerűen kavargó formák ihlették és alig lehet betelni a szépségével.

Nem is olyan régen még a tejüveg-manikűrért őrültek meg a hírességek, most máris új – bár nagyon hasonló – trend hódít Hollywoodban. A felhő manikűr alapvetően egy nude köröm, ami a felhők finom, fátyolos kavargását idézi a körmeinkre. Előnye, hogy alapvetően visszafogott és elegáns, igazi „csendes luxust” közvetítő festés, ami tökéletes mindennapi viselet lehet, mégis kicsit különlegesebb, mint egy szimpla testszínű festés. Az árnyalatok leginkább fehérben és halványrózsaszínben játszanak, de más pasztellárnyalatokkal is megteremthetjük a hatást.

A manikűr elengedhetetlen eleme az extra fényes finis, amivel látványos, cukormázszerű hatást érhetünk el, de az is fontos, hogy a használt színek fedése egy kicsit gyengébb legyen, hogy megteremthessük a „felhős”, több színben játszó hatást. Ha nem szeretnénk bajlódni vele, forduljunk manikűröshöz, de ha otthon is kipróbálnánk, kövessük az alábbi lépéseket!

Felhőmanikűr otthon

Először is végezzünk egy alapos manikűrt: a körmeink legyenek formára vágva és lereszelve, hiszen csak így lehet valóban elegáns és sokat érő a végeredmény. Azt is vegyük figyelembe, hogy itt áttetszőbb lakkokat használunk, vagyis semmiképpen ne legyen „maradék körömlakk” vagy bármi más elszíneződés a körmökön.

Az első lépés, mint mindig, most is egy áttetsző alap felvitele, erre jöhet az áttetsző, fehéres-rózsaszínes lakk. A Popsugar szerkesztője például erre a lakkra esküszik! Vigyünk fel két réteget, majd jöhet a magasfényű, gél hatású fedőlakk is – így lesz teljes a felhő hatás!

A felhőmanikűr kétségkívül nagyon szép, de azért valljuk be, nincs új a nap alatt: valójában ez a körömtrend is az idén nyáron hódító alaptrend egy variációja, vagyis a gyöngyházfényű nude lakkozást csavarja egy kicsit. Annyi biztos, hogy ez a stílus hordható, nagyon kifinomult, mégis szexi és nőies, így szinte mindenkinek szuper választás lehet. 

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images