Kern András és Eszenyi Enikő együtt forgat

2014. június 16.
Június közepén új film forgatásába kezd Kern András és Eszenyi Enikő. A Vámos Miklós Halhatatlan című novellája nyomán készülő Gondolj rám forgatókönyvét a szerzővel duettben Kern András írta.

Hamarosan kezdődik és 35 napon át tart majd Kern András új filmje, a Gondolj rám forgatása Budapesten. A film főhőse egy menő orvosprofesszor, dr. Borlai. Olyasvalaki, akinek hétköznapi rutinfeladat, hogy bizonyos betegeivel közölje valamelyes tapintattal azt a rossz hírt, hogy immár csupán megszámlálható mennyiségű napjuk maradt hátra ezen a sártekén. Ő a legjobb férj, a legszeretőbb apa, a legkedveltebb orvos. Egy napon azonban kollégája ővele közli a rossz hírt. Ő azonban ördögi tervet eszel ki: szépen magára haragítja a szeretteit, a gyerekeit, a feleségét, az anyját, hogy majd ne okozzon fájdalmat nekik, amikor el kell veszíteniük. Ám amikor már mindenkit lebontott maga körül, és egy emberként azt gondolják róla, hogy egy ocsmány, önző, kibírhatatlan alak – még mindig él. Emberi – orvosi – számítás szerint már rég a temetőben kéne lennie. Orvos kollégája sem érti, mi történt. Ekkor megpróbálja visszahódítani mindazokat, akiket magára haragított. Csakhogy a bizalmat sokkal könnyebb elfecsérelni, mint visszaszerezni…

Kern András eddig két játékfilmet rendezett: az 1996-os Sztracsatellá-t és az egy évvel későbbi A miniszter félrelép-et, utóbbit Koltai Róberttel közösen. Színészként utoljára 2010-ben a Halálkeringő című thrillerben láthattuk a moziban.

Új filmje kapcsán a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész elmondta: „Egy igazi dramedy-t szeretnék rendezni, egy keserédes komédiát, melyben merünk viccelni a halál közelségével és eközben váratlan fordulatok is akadnak majd bőven.”

A Gondolj rám forgatókönyvét Vámos Miklós Halhatatlan című novellája nyomán a szerzővel duettben Kern András rendező írta. A film főszereplői Kern András és Eszenyi Enikő, a további szerepeket Majsai-Nyilas Tünde, Szilasi Blanka, Rajhona Ádám, Puskás Tamás, Börcsök Enikő, Liptai Claudia, Zsurzs Kati, Papp János, Fesztbaum Béla, Cserna Antal, Törőcsik Franciska és Elek Ferenc alakítják majd. A film operatőre Ragályi Elemér, a zeneszerző Presser Gábor.

A Gondolj rám a tervek szerint 2015 februárjában kerül majd a hazai mozikba.

Fotó: Vermes Kata