Christy Turlington, a maratonfutó modell

2015. április 28.
A 46 éves Christy Turlington végre bebizonyította, hogy a modellek jóval többre képesek, mint végiglejteni a kifutó 20 méteres szakaszán. Arról nem is beszélve, hogy Turlington ráadásul jótékony célból húzta fel a futócipőjét!

Turlington 37,000 másik lelkes versenyezővel indult neki a londoni maratonnak vasárnap. A jótékony célú futóversenyre a modell Every mother counts (Minden édesanya számít) feliratú pulóverben indult, ezzel is jelezve, milyen ügyért fut. Az Every mother counts névre keresztelt szervezetet egyébként ő maga alapította még 5 évvel ezelőtt, hogy felhívja a figyelmet a terhes nők és a szülés körüli problémákra. Christy maga is édesanya, két gyermeket, a 12 éves Grace-t és a 9 éves Finnt neveli.

A modell már túl van három embertpróbáló maratonon. A verseny előtt azt is elárulta, hogy a gyermekei miatt érezte úgy, újra indulnia kell. „Erősebbnek és egészségesebbnek érzem magam, mint valaha. A szülés jobban megerősített, mint bármilyen fizikai munka, amint valaha végeztem. Úgy éreztem, bármire képes vagyok. Lefuthatok egy maratont is!”

A versenynek azonban még egy komoly tétje volt. Állítólag a modell egyik barátja, aki történetesen George Clooney, megígérte, hogy jövőre ő maga is indul a maratonon, ha Turlingtonnak sikerül négy órán belül teljesítenie a távot.

„Ha elképzelem George-ot, ahogy fut, és kialszom magam, bizotsan javítok majd az időmön!” – mesélte nevetve Turlington.