Mila Kunis a nemek közti egyenlőségről beszélt a Harvardon

2018. január 28.
A színésznő nemrégiben vehette át a Harvard Egyetem Hasty Pudding színtársulatának díját, miután a több, mint 200 éves múltra visszatekintő társulat bejelentette, hogy a jövőben női tagokat is felvesznek majd.

Mikor először felmerült, hogy Mila Kunis kapja a Harvard Egyetem Hasty Pudding színtársulatának 2018-as díját, a feministák heves tiltakozások között arra kérték a színésznőt, hogy utasítsa vissza az elismerést. A több mint 200 éves múltra visszatekintő társulatot már többször támadták feminista szervezetek, amiért az egyesület nem volt hajlandó női tagokat felvenni, így még a női szerepeket is férfiak alakították.

Most azonban változik a helyzet – a friss bejelentés szerint a Hasty Pudding társulatba mostantól nők is jelentkezhetnek majd. Kunis beszédében üdvözölte az intézkedést, kiemelve, hogy enélkül nem is lett volna hajlandó átvenni a díjat. A színésznő a nemek közti egyenlőségre fókuszáló beszédében kiemelte: „Ha a nőknek magasabb pozíciókat adunk a munkahelyeken, az az egész világot megváltoztathatja. Ez statisztikailag bizonyított.”