Oprah mégsem lenne elnök

2018. január 30.
Csontig hatoló Golden Globe beszéde után a világ egyik fele azonnal megtette volna elnöknek Oprah-t, míg mások őszinte aggodalommal gondoltak egy újabb dilettáns jelöltre. Lehet örülni vagy sírni, Oprah nem lesz elnök!

Mikor Oprah Winfrey elmondta méregerős Golden Globe-beszédét, valószínűleg a legtöbb politikus kampányfőnöke irigykedéssel vegyes csodálattal hallgatta. A politikai asszociáció úgy tűnik, sokaknak bevillanhatott, mert a gála után azonnal elkezdték pedzegetni, hogy a tévés ikon indulhatna az amerikai választásokon is. Közvetlenül ezután megszaporodtak az ijedtebb vélemények is, amik pont arra hívták fel a figyelmet, hogy Trump is a klasszikus politikusi karrieren kívülről érkezett, és hogy épp ezért nincs szükség több dilettáns elnökre.

Kezdetben Oprah visszafogottan, de azért a lehetőséget nem teljesen kizárva reagált a felvetésre, most viszont úgy tűnik, nem vágyik politikai pályára. A műsorvezető az amerikai InStyle-nak adott interjújában erősítette meg, hogy nem lesz belőle elnök: „Mindig nagyon magabiztos voltam azt illetően, hogy mire vagyok képes és mire nem. És ez (a politikai pálya – a szerk.) nem olyan, ami érdekelne. Nincsen a génjeimben.”

NYTimes