Így reagált Oprah Trump gyalázó tweetjére

2018. február 25.
Az amerikai elnök szerint Oprah "bizonytalan" és "részrehajló" volt egy panelvita vezetése közben, de a tévés ikonnak is megvan az - egyébként elképesztően okos - válasza Trump véleményére.

Donal Trump nemrégiben Twitteren szólt be Oprahnak: azzal bírálta a műsorvezetőt, hogy egy 60 perces panelvita közben bizonytalan és részrehajló volt, kérdéseit hamis tényekre alapozta. Az elnök azt is hozzátette: „Remélem Oprah indul (a választásokon – a szerk.) hogy ott nyilvánosan legyőzessék, mint a többiek!”

A tévés sztár Ellen Degeneres népszerű talk show-jában reagált az elnök szavaira, bár túl sok energiát azért nem pazarolt rá. Oprah egyszerűen nagyon emberi és okos módon csak értetlenkedéssel fogadta a vádakat, aztán valami még érdekesebbet mondott: visszanézte a beszélgetésről készült felvételt, hogy megnézze, tényleg jogos lehet-e Trump kritikája. A tévés ikon elmondta, mikor először összeszerkesztették a műsort, kimondottan figyelt rá, hogy a beszélgetés kiegyensúlyozott legyen, olyannyira, hogy épp ő hívta fel a figyelmet rá, hogy az egyik demokratákat túlsúlyba hozó kérdésnél a másik oldal reakcióit is be kellene vágni. Oprah azt mondta: „Épp az ellenkezőjét csináltam annak, mint amit a gyűlölködő tweetben megkaptam.”