A fegyveres erőszak ellen harcolnak a hollywoodi sztárok

2018. február 27.
A február 14-ei floridai iskolai lövöldözés a sztárvilágot is megrázta, ezért most olyan hírességek adományoznak a fegyveres erőszak megszüntetését célzó alapítványoknak, mint George Clooney vagy Oprah.

Egész Amerikát megrázta a 17 halálos áldozatot követelő floridai iskolai lövöldözés, most pedig számos szervezet és híresség gyűjt a fegyveres erőszak megfékezéséért, sőt, még olyan hatalmas divatmárkák is beszálltak a küzdelembe, mint a Gucci. A február 14-ei tragédia után a floridai diákok elkezdték szervezni a March for Our Lives tüntetést a fegyvertartás szigorításáért, a jó ügy mögé pedig rengeteg híresség is beállt.

Fotó: Profimédia – Red Dot

Judd Apatow színész-rendező például személyesen adományozott 1000 dollárt Anthony Borges-nak, egy fiúnak, akit többször is meglőttek, miközben diáktársainak próbált segíteni a lövöldözés közben. A gyakran jótékonykodó Clooney házaspár 500 000 dollárt ajánlott fel a March for Our Lives tüntetés megszervezésére gyermekeik Ella és Alexander nevében, és arról is biztosították a diákokat, hogy ott lesznek a március 24-re kitűzött felvonuláson.

Steven Spielberg és felesége Kate Capshaw Clooney-ék példáját követve szintén 500 000 dollárral támogatja a rendezvényt, akárcsak Oprah, aki Twitteren posztolta, hogy George-hoz és Amalhoz hasonlóan ő is felajánlja a félmillió dolláros összeget.