3+1 kedvenc filmünk Reese Witherspoontól

2018. március 08.
Áprilisi címlapsztárunktól talán nincs olyan, aki ne látott volna még valamilyen filmet. Akár egymástól a legtávolabb álló műfajokból is, hiszen Reese a klasszikus amerikai komédiától kezdve, a bűnügyi sorozaton át az életrajzi filmig minden műfajban kipróbálta már magát.

1. Dr. Szöszi

Valljuk be, Reese Witherspoon és a rózsaszín jogászlány, Dr. Szöszi karaktere végérvényesen összefonódik annak ellenére, hogy azóta Reese túl van számos komoly szerepen és Oscar-jelölések során is. Ciki vagy nem ciki, Elle Woods története sokunk életében meghatározó szerepet töltött be a maga 2000-es évek stílusbeli túlkapásaival együtt. És ha jobban belegondolunk, a film mondanivalója minden habos-babos körítés ellenére azért igen masszív, hiszen Dr. Szöszi nem másért, mint a szőke lányok diszkriminációja ellen lép fel minden egyes alkalommal.

2. Vadon

Nőként, egyetlen hátizsákkal a Pacific Crest Trail mentén: a Vadon című film alapszituációja nem csupán fizikai, hanem lelki utazás is, a belső poklaival és magasságaival együtt. Reese Oscar-jelölt alakítása pedig kifogástalanul közvetíti, milyen is lehet végigjárni az Egyesült Államok keleti partvonalát egyes egyedül. A magánnyal és az emberi élet kicsinységével szembenéző Cheryl 1500 kilométer után ugyan célba ér, és többé már sosem lesz az az ember, mint a vadon előtt.

3. Újra otthon

Reese nevétől elválaszthatatlanok a vígjátékok. A 2017-es Újra otthon igazi szerelmi hullámvasút: Alice válása utána újra ismerkedni kezd, de nem is akárki kerül az útjába, egy szinte tinédzser rendezőfiút és két barátját sikerül befogadnia a 40-es nőnek. A bonyodalmat pedig nem más, mint az ex újra felbukkanása hozza meg. A Holiday rendezőjének ezúttal is sikerült azt a vékony mezsgyét megtalálnia, mint a legtöbb filmjében, méghozzá hogy hogyan hozza ki a maximumot egy könnyed, amerikai történetből.

+1 Hatalmas kis hazugságok

A HBO saját gyártású sorozatában Reese mellett Nicole Kidman és Shailene Woodley játssza a főszerepet. A mindössze 7 részből álló bűnügyi minisorozat olyan pozitív értékelést kapott mind a nézők, mind a kritikusok oldaláról, hogy állítólag többévados drámává bővül a történet a közeljövőben. A már 8 Emmy-díjat bezsebelő sorozat további epizódjai azonban nem a sztori folytatásába, hanem előzményébe fogják bevezetni a misztikus világ rajongóit. Ez pedig azt is jelenti, hogy jövőre sem kell nélkülöznünk Reese-t a képernyőnkről.

Reese Witherspoonal készült exkluzív interjúnkat elolvashatod a március 8-án megjelenő Marie Claire magazinban.