Exkluzív interjú: Shailene Woodley – „Hiszek a szerelemben”

2018. július 03.
Július 5-én mutatják be a magyar mozikban a Sodródás című, igaz történeten alapuló, elsöprő erejű katasztrófafilmet, amiben egy fiatal pár, Tami (Shailene Woodley) és Richard (Sam Claflin) romantikusnak ígérkező hajókirándulása rémálomba fordul át, amikor a Csendes-óceánon minden idők egyik legpusztítóbb viharába kerülnek. A két fiatalnak a legnehezebb körülmények közt kell bizonyságot tenni a szerelmük erejéről.

Ott jártunk a film Los Angeles-i premierjén, ahol a Tamit alakító, Shailene Woodley-t kérdeztük forgatási élményeiről, szerelemről és halálfélelemről.

Mi teszi ezt a filmet különlegessé számodra?

Elsősorban a forgatási körülmények.  A sok mozgalmas effekt.  A film kilencven százalékban – sőt, több mint kilencven százalékban – a vízen játszódik. Bensőséges, isteni kapcsolatom alakult ki az óceánnal a forgatás során. Az anyatermészet erejével küzdöttünk.

Mennyire volt nagy kihívás számodra, hogy egy zord körülmények közt játszódó katasztrófafilm főszerepét alakítod?

A Sodródás valóban egy katasztrófafilm és tényleg a túlélésről szól, de a gyökere mégis egy romantikus, szerelmi történet. Két ember szinte földöntúli szerelmét mutatja meg. Ez volt az, ami igazán megfogott a filmben . Én nagyon hiszek a párkapcsolatokban, hiszek a szerelemben. Persze nem szükségszerű két embernek szeretőnek lennie ahhoz, hogy olyan önfeláldozó szeretet legyen köztük, mint Tami és Richard között. Ez az igaz

történet viszont rávilágít, hogy egy párkapcsolatban létezve van leginkább lehetőségünk arra, hogy megtudhassunk magunkról, hogy valójában kik is vagyunk.

Voltál már valódi életveszélyben?

Azt hiszem mindannyian kerültünk már olyan élethelyzetekbe, amikor úgy éreztük, itt a vég és ezeket a félelmeket nem felejtjük el soha. De olyan végzetes, valódi életveszélyes szituációba, mint amilyenbe Tami és Richard került, ahhoz hasonlót még soha nem éltem át.

És ami a legfélelmetesebb, hogy nem csupán a fantázia szüleménye Tami és Richard története, hanem Tami itt közeledik felénk zöld ruhában a lányával(!) a vörösszőnyegen. Ez azért sokat elárul a film végéről… (nevet) Milyen beszélgetések zajlottak köztetek Tamival, amikor készültél a szerepre?

Rengeteget beszéltünk telefonon és számtalan e-mailt váltottunk és persze személyes találkozóra is sor került. Tami nagyon nyitott, nagylelkű és segítőkész volt velem. Minden felmerülő kérdésemre készségesen válaszolt. Meglátogatott bennünket a forgatáson is és elmondta a saját nézőpontját is.

Te milyennek találtad Tamit a személyes találkozáskor?

Ez a nő olyan dolgon ment keresztül, amin a legtöbb ember soha nem fog. Olyan élményt szerzett, ami egy életre megváltoztatott benne mindent és most optimista, észreveszi az élet napos oldalát minden nap. Örülök, hogy mi oszthatjuk meg a történetét, mert nagyon fontosnak tartom, hogy eljusson az emberekhez az üzenete.

Mennyire esnek egybe a valóságban megtörtént események a filmbéli jelenetekkel?

Minden megtörtént eseten alapuló filmnél tudni kell, hogy amit létrehozunk, az egy művészi termék, nem pedig a valóság puszta ábrázolása. Viszont ez a művészi termék nagyon komolyan a valóságon alapul.  Annak egy művészi megfogalmazása, aminek a mondanivalója örökre a lelkünkbe íródik.  Ez azt jelenti, hogy Tami igaz történetét és érzéseit mondjuk el, csak egy felnagyított, extrémen szenvedélyes művészi ábrázolásban.

Fotó: Profimédia – Red Dot