Emma Thompson nem hisz a romantikus hazugságokban

2018. szeptember 18.
A brit színészlegenda felszólalt már a body shaming és a szexuális zaklatás ellen is, most pedig a szerelemről alkotott hamis ideákkal szeretne leszámolni.

Fotó: Profimédia – Red Dot

Emma Thompson nemrégiben a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon adott interjút, ahol megragadta az alkalmat, hogy néhány számára fontos ügyről is beszéljen. A színésznő korábban fenyegetőzött már azzal, hogy abbahagyja a filmezést, ha nem marad abba a hollywoodi body shaming, de felszólalt már a szexuális zaklatás ellen is. Ezúttal azt mondta, szeretne leszámolni azokkal a hazugságokkal, amikkel a nőket etetik, ha a szerelemről van szó.

„Nagyon dühítenek a hazug tündérmesék, amikkel a fiatal nőket áltatják. Hogy a románc mindennek az értelme” – magyarázza. „Nagyon idegesítő, ha nőként állandóan azzal kell szembesülni, hogy most tényleg meg kell néznem egy újabb sztorit egy pasasról, aki minden olyasmit megcsinál, amit már milliószor láthattunk. Annyira unom.”

Az 59 éves színésznő hozzátette, reménykedik benne, hogy a Z generáció tagjai változást hoznak majd. Thompson azt is elárulta, lenyűgözi a gender fluiditás: „Minden alkalommal, amikor meg kell tanulnom új szavakat, mint a ciszgender vagy a transz, vagy amikor valaki megkér, hogy más személyes névmással szólítsam meg, nagyon izgaottt leszek! Talán va most egy olyan generáció – isten látja, mennyire szükségünk van rá – ami segít majd nekünk átlépni a konzervatív értékeken.”